Ρώμη. Η Αιώνια Πόλη. Τυχαίνει επίσης να είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου προορισμούς. Είναι ένα μαγικό μέρος όπου συγκρούονται ιστορία, πολιτισμός, φαγητό, μόδα και θρησκεία. Διαβάστε παρακάτω για μερικές ιδέες σχετικά με το τι να δείτε και να κάνετε κατά την επίσκεψή σας σε αυτήν την φανταστική πόλη.

Το Κολοσσαίο

Ποιός δεν έχει ακούσει για τις μονομαχίες που διεξήχθησαν στο Κολοσσαίο; Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Κολοσσαίο είναι ένα, αν όχι το πιο, δημοφιλές αξιοθέατο στη Ρώμη – με τις μεγάλες ουρές αναμονής να το αποδεικνύουν. Το εισιτήριο για το διάσημο αμφιθέατρο περιλαμβάνει επίσης την είσοδο στο ρωμαϊκό φόρουμ – κάποτε το κέντρο της Αρχαίας Ρώμης – και το Palatine Hill.

Λάβετε υπόψη ότι τα εισιτήρια ισχύουν για 2 συνεχόμενες ημέρες, επομένως μπορείτε πάντα να επιστρέψετε την επόμενη ημέρα για να ολοκληρώσετε την επίσκεψή σας.

Άγιος Πέτρος και Μουσεία του Βατικανού

Ακόμα κι αν δεν είστε ιδιαίτερα θρήσκος τύπος, μια επίσκεψη στην Πόλη του Βατικανού αξίζει σίγουρα το ταξίδι στον ποταμό Τίβερη. Εάν σας ενδιαφέρει να δείτε το παρεκκλήσι Sistine – με τις φημισμένες τοιχογραφίες του Μιχαήλ Άγγελου – θα πρέπει να αγοράσετε εισιτήρια για τα Μουσεία του Βατικανού. Τα εισιτήρια θα σας κοστίσουν 21 € online με προνόμια παράλειψης της γραμμής στον επίσημο ιστότοπο.

Piazza Navona

Αυτή η δημόσια πλατεία φιλοξενεί το διάσημο Fontana dei Quattro Fiumi (Κρήνη των τεσσάρων ποταμών) του Μπερνίνι. Εδώ θα βρείτε πολλούς καλλιτέχνες που επιδεικνύουν τη δουλειά τους – διαθέσιμοι προς πώληση εάν κάτι σας τραβάει το μάτι – οπότε αν ψάχνετε κάτι για να πάρετε σπίτι ως αναμνηστικό, αξίζει μια βόλτα. Η πλατεία είναι γεμάτη από εστιατόρια, αν και ακριβά, αξίζει μετά από ένα πρωινό γεμάτο αξιοθέατα. Πρόκειται για μια υπέροχη πλατεία για να χαλαρώσετε, να αναπνέυσετε και να παρακολουθήσετε τους ανθρώπους.

Πάνθεον

Αυτός ο πρώην αρχαίος ρωμαϊκός ναός, τώρα χριστιανική εκκλησία, έχει ελεύθερη είσοδο. Ο θόλος με τον ανοιχτό οφθαλμό που παρέχει τη μόνη πηγή φωτός, το έχει κάνει διάσημο. Αν έρθετε εδώ μια βροχερή μέρα, σίγουρα θα δείτε τη βροχή να πέφτει μέσα από τον οφθαλμό. Μέσα θα βρείτε τον τάφο του μεγάλου Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης Raphael.

Fontana di Trevi

Κανένα ταξίδι στη Ρώμη δεν θα ήταν πλήρες χωρίς να επισκεφθείτε την Fontana di Trevi (Φοντάνα ντι Τρέβι). Αυτό το όμορφο μπαρόκ σιντριβάνι έγινε διάσημο στην ταινία του Φελίνι La Dolce Vita. Ο θρύλος λέει ότι πρέπει να ρίξετε τρία νομίσματα στο σιντριβάνι για τύχη, από το δεξί σας χέρι και από τον αριστερό σας ώμο. Το πρώτο νόμισμα είναι για αγάπη, το δεύτερο για χρήματα και το τρίτο για να επιστρέψετε στη Ρώμη. Σίγουρα, να πάτε να δείτε αυτό το υπέροχο έργο τέχνης κατά τη διάρκεια της ημέρας για να το θαυμάσετε σε όλη του τη δόξα. Αλλά κάντε ένα κόπο να επιστρέψετε τη νύχτα, όταν το σιντριβάνι είναι αναμμένο και φαίνεται απολύτως μαγευτικό.

Πηγή: Timelesswanderlust


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.