Το πιο νόστιμο και καλοκαιρινό είναι χωρίς αμφιβολία το καρπούζι. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, νερό και παράλληλα με ελάχιστες θερμίδες αποτελεί την καλύτερη επιλογή για γεύση και ενυδάτωση αυτή την περίοδο.
Τι γίνεται, όμως, όταν δεν θέλουμε να φάμε άλλο καρπούζι και όταν μας έχει πιάσει μια τάση για δημιουργία αλλά και για εναλλακτικούς τρόπους που μπορούμε να το γευτούμε; Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για να απολαύσετε το καρπούζι … αλλιώς!
Καρπούζι Μοχίτο
Από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που έχετε κάνει στη ζωή σας είναι να ανοίξετε το πάνω μέρος του καρπουζιού δημιουργώντας μια οπή μέσα από την οποία θα πρέπει να χωράει για να περάσει το μίξερ σας. Αφού βάλετε το μίξερ πατήστε το κουμπί και πολτοποιείστε το εσωτερικό του! Έτσι θα πάρει τη μορφή χυμού. Προσθέστε ρούμι, χυμό από λάιμ και μέντα. Μόλις φτιάξατε το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό!
Σαλάτα από καρπούζι
Με κύριο συστατικό το καρπούζι μπορείτε να δημιουργήσετε την πιο δροσερή σαλάτα. Με τη βοήθεια της σπάτουλας του παγωτού φτιάξτε μπαλάκια καρπουζιού και βάλτε τα σ’ ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε αγγούρι ψιλοκομμένο διάφορα φρούτα και μυρωδικά που σας ταιριάζουν.
Γρανίτα καρπούζι
Αν λαχταράτε μια σπιτική γρανίτα, το καρπούζι είναι το ιδανικότερο φρούτο για να την φτιάξετε! Αφού κάνετε το καρπούζι σχεδόν χυμό προσθέστε λίγο αλάτι και τεκίλα. Μοιράστε το μείγμα σε σακουλάκια-σωληνάρια και βάλτε τα στην κατάψυξη.
Κατεψυγμένο καρπούζι
Ίσως και το πιο εύκολο που μπορείτε να κάνετε. Αφού κόψετε στα κλασικά τριγωνικά κομμάτια το αγαπημένο σας φρούτο προσαρμόστε ξυλάκι ή πλαστική λαβή. Αφού το καταψύξετε θα έχετε ένα διαφορετικό ξυλάκι παγωτο-γρανίτα!
πηγή: spirossoulis.com