Η αγαπημένη μας διατροφολόγος, Κατερίνα Σπαγή μας εξηγεί πως θα χάσουμε τα κιλά του Καλοκαιριού με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο.

Ήρθε ο Σεπτέμβρης… πως θα χάσω τα κιλά του Καλοκαιριού;

Το φθινόπωρο μας καλωσορίζει και ίσως οι περισσότεροι από εσάς να αισθάνεστε την ανάγκη να χάσετε τα κιλά που πήρατε το
καλοκαίρι.

Ακριβώς επειδή επιστρέφουμε στην ρουτίνα μας (δουλειά, παιδιά, σχολεία, φροντιστήρια, γυμναστική κλπ), καλό είναι να μην αποτελεί ένα επιπλέον άγχος η απώλεια βάρους.

Λέμε “ΟΧΙ” στις αυστηρές δίαιτες:

Ο αυστηρός περιορισμός τροφίμων, άρα και θερμίδων, θα οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Αν και μια αυστηρή δίαιτα, στην αρχή φαντάζει στα μάτια μας σαν τη μαγική λύση για να φύγει η κοιλίτσα και τα «ψωμάκια» που τόσο θέλαμε, αλλά
μακροπρόθεσμα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα.

Περίπου το 5% των ατόμων μπορούν να διατηρήσουν την απώλεια βάρους. Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι οι ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.

 

Τρώμε Σωστά:

Συμβουλές και Πρακτικές για να αρχίσουμε να τρώμε σωστά:

1. Μείωση επεξεργασμένων τροφίμων. Αυξήστε την κατανάλωση τροφίμων όπως φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, ξηροί καρποί.

2. Μην τρως στο πόδι. Κάτσε στο τραπέζι της κουζίνας ή στο γραφείο και για ένα 15λεπτο – 20λεπτά απόλαυσε το
φαγητό σου!! Μάσα αργά! Αν τρως στο αυτοκίνητο ή στον καναπέ το πιθανότερο είναι να ξαναφας μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

3. Έλεγξε την πείνα σου. Έχεις φάει το πρωινό σου γεύμα στις 9:00 και αισθάνεσαι πείνα στις 11:30-12:00, μην περιμένεις να πάει 14:00 ή 15:00 για να φας το μεσημεριανό γεύμα σου. Επέλεξε να φας κάτι πιο μικρό την ώρα που πεινάς.

4. Άδειασε τα ντουλάπια. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε το τσιμπολόγημα τις ώρες που είμαστε στο σπίτι και χαλαρώνουμε από όλη την ένταση της ημέρας είναι να αποφεύγουμε να έχουμε στα ντουλάπια ανθυγιεινές λιχουδιές. Μην τα αγοράζετε καθόλου!

 

Τι στόχο έχεις;

0,5 kg – 1 kg την εβδομάδα, είναι ένας εφικτός και ρεαλιστικός στόχος σε γενικές γραμμές.

Κάθε άνθρωπος όμως είναι μοναδικός οπότε και προσαρμόζεται ο στόχος και η απώλεια βάρους.

Ας θέσουμε ένα στόχο προκειμένου να κάνουμε πράξεις για να τον πετύχουμε.

Αν παραμείνουμε στα λόγια, τότε ο στόχος αποτελεί ένα όνειρο!

 

 

Η Κατερίνα Σπαγή σπούδασε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στον τομέα Επιστήμης της Διατροφής και Διαιτολογίας, και προσφέρει τη γνώση της σε άνθρωπους που το έχουν ανάγκη, βοηθώντας τους στο να αποκτήσουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες είτε με στόχο την απώλεια ή την αύξηση βάρους είτε την υγεία τους ή την διατροφική αντιμετώπιση νοσημάτων.

Για πάνω από 10 χρόνια, ασχολείται με τη συμβουλευτική υποστήριξη και αλλαγή του τρόπου ζωής των ανθρώπων. Παράλληλα, παρακολουθεί πρόγραμματα Life long learning της ESPEN για να ενημερώνεται για τα νέα δεδομένα στο χώρο της διατροφής.
Θα τη βρείτε εδώ: 

Κατερίνα Σπαγή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

τηλ: 698 683 6354

email: katerinaspagi@gmail.com

Instagram: @katerina_spagi_nutritionist


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.