Η Μαρία Κίτσου άλλαξε διατροφικές συνήθειες την περίοδο του lockdown, ωστόσο, τα αποτελέσματα φάνηκαν στα μέσα του περασμένου Μαΐου, καθώς έχασε 14 κιλά.
Όπως είχε υπογραμμίσει η ηθοποιός, η αλλαγή στην εικόνα της προέκυψε σχετικά εύκολα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όπου εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να αλλάξει τρόπο ζωής, προσθέτοντας
«είχα συνηθίσει από τα γυρίσματα που δεν είχα κοινωνική ζωή, οπότε δεν έβγαινα πολύ και είναι ευκαιρία να χαρώ το σπίτι μου, να κάνω τους διαλογισμούς και τους απολογισμούς μου».
Στην προσπάθειά της να μην «τρελαθεί» κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η Μαρία Κίτσου το ‘ριξε στη γυμναστική, κάνοντας προπόνηση στο ελλειπτικό μηχάνημα που είχε στο σπίτι της, ενώ παράλληλα φρόντισε να τρώει υγιεινά, χωρίς να μπαίνει στον πειρασμό να ανοίγει κάθε τρεις και λίγο το ψυγείο.
«Βρήκα λίγο χρόνο και πρόσεξα τη διατροφή μου, έκανα γυμναστική. Αλλά το κυριότερο είναι πως είχα αρχίσει μια ορμονοθεραπεία και είχα πάρει κάποια κιλά. Και τώρα φτάνω στα κανονικά μου. Η αλήθεια είναι πως τα έχασα πολύ εύκολα. Μιλάμε για 14 κιλά», επεσήμανε η πρωταγωνίστρια των Άγριων Μελισσών.
Όπως σημείωσε και στην εκπομπή «Το Πρωινό», η Μαρία Κίτσου είχε πάρει κιλά λόγω μιας αγωγής που λάμβανε, αλλά όταν τη σταμάτησε, άρχισε να επανέρχεται στο κανονικό της βάρος και συμπλήρωσε «μπορεί αυτό το look να πήγαινε πολύ στη Λενιώ, που είναι χωριάτισσα, αγρότισσα, δυναμική, αλλά εμένα δεν με ικανοποιούσε καθόλου, ήθελα τον παλιό μου εαυτό».
Η ηθοποιός ακολούθησε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο πλούσιο σε πρωτεΐνες, αποφεύγοντας ζάχαρη, αλάτι και λιπαρά, ενισχύοντας τον μεταβολισμό της και χάνοντας κιλά και πόντους σε σχετικά σύντομο διάστημα, ενώ ενυδάτωνε τον οργανισμό της, πίνοντας 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.
Ενδεικτικό μενού για απώλεια κιλών, όπως η Μαρία Κίτσου.
Πρωινό
Ομελέτα με φέτα και λαχανικά
Για να ξεκινήσει η μέρα γευστικά και χορταστικά! Ο συνδυασμός της πρωτεΐνης από το αυγό και τη φέτα, με τις φυτικές ίνες των λαχανικών είναι ό,τι πρέπει για έξτρα ενέργεια!
Σνακ
Γιαούρτι με φρούτα και μέλι
Μία «έξυπνη» επιλογή, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάζεις τα φρούτα που θα βάζεις στο γιαούρτι κάθε μέρα. Έτσι έχεις μια διαφορετική «νότα» σε κάθε ενδιάμεσο γεύμα, ενώ μπορείς να προσθέτεις λίγους ξηρούς καρπούς ή σπόρους chia.
Μεσημέρι και βράδυ
Για τα κυρίως γεύματα, καλές επιλογές είναι το στήθος κοτόπουλου με πολύχρωμη σαλάτα με φρέσκα λαχανικά ή φιλέτο ψαριού με βραστά λαχανικά (baby καρότα, κολοκυθάκια και πατάτα).
Πηγή: enimerotiko.gr