Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κάρολος Ντίκενς, ο Βρετανός συγγραφέας που έχει χαρακτηριστεί διαχρονικά ως λογοτεχνική διάνοια και μας έχει χαρίσει ορισμένους από τους γνωστότερους διεθνώς φανταστικούς χαρακτήρες, με αποκορύφωμα τον Όλιβερ Τουίστ.

Ο Ντίκενς στην πραγματικότητα ήταν ένας αμφιλεγόμενος χαρακτήρας, που θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν ήταν και υπόδειγμα συμπεριφοράς.

Παντρεύτηκε με τη σύζυγό του, Κάθριν Χόγκαρθ το 1836 σε ηλικία 24 ετών. Με την Κάθριν Χόγκαρθ έζησαν στην αρχή δύσκολα οικονομικά χρόνια και ο Ντίκενς δούλευε χωρίς να πληρώνεται στο περιοδικό «The Monthly».

Πολύ σύντομα άρχισε να κερδίζει πολλά και αυτό συνεχίστηκε μέχρι να πεθάνει.

Όταν έπαιρνε μια προκαταβολή 6.000 λιρών αντιστοιχούσε σε 420.000 λίρες Αγγλίας σημερινές με φορολογία εισοδήματος στο 7%.Παράλληλα με τον γάμο του διατηρούσε σχέση με τη νεαρή ηθοποιό Νέλι Τέρμαν.

Εκείνος ήταν 45 ετών και αυτή μόλις 18 όταν την ερωτεύτηκε. Ο γάμος του τον απογοήτευε επί σειρά ετών. Είχε δέκα παιδιά και χώρισε την Κάθριν ύστερα από δύο και πλέον δεκαετίες έγγαμου βίου, ταπεινώνοντάς την με τον χειρότερο τρόπο.

Την έβρισκε χοντρή και βαρετή.

Πρώτα έβαλε εργάτες να χωρίσουν την κρεβατοκάμαρά τους και αργότερα σχεδόν την έδιωξε από το σπίτι ισχυριζόμενος ότι ακόμη και τα παιδιά τη βαριόνταν. Μάλιστα, τον χωρισμό του τον ανάγγειλε στο περιοδικό «Household Words» που ο ίδιος εξέδιδε. Και όταν έκαψε τα γράμματα με την Κάθριν στην αυλή του σπιτιού του, έπεσε με τα μούτρα στις «Μεγάλες προσδοκίες».

Τα γνωστότερα έργα του: «Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», «Όλιβερ Τουίστ», «Μεγάλες Προσδοκίες», «Ιστορία Δύο Πόλεων», κα.

πηγή: feeder.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.