Μια χαλαρή περιήγηση στο YouTube, ήταν η αιτία να γνωρίσω και εγώ διαδικτυακά την MamaMimi. Ήταν, αν θυμάμαι καλά, το βίντεό της με τίτλο “Ξενιτιά” που μου κέντρισε το ενδιαφέρον για να κάνω το κλικ. Αυτό που με κράτησε όμως, ήταν η συγκίνησή της, η αλήθεια που έβγαζε σε κάθε λέξη, η ρεαλιστική αφήγηση των γεγονότων, χωρίς εξωραϊσμούς, αλλά ούτε και ψεύτικα δραματοποιημένες κορώνες.

Απλά και ανθρώπινα, παρουσίαζε την δική της ιστορία, την δική της αλήθεια, με την οποία ταυτίστηκε, όπως φάνηκε, η πλειοψηφία του κοινού.

Αυτό το διάστημα, που το λεγόμενο social distancing είναι δυστυχώς απαραίτητο, έχουμε την ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, να νιώσουμε μέλη μιας παρέας, έστω και διαδικτυακά, με ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα, να χαμογελάμε,που μας φαίνονται οικείοι, έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες απορίες.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος κατά τη γνώμη μου, που η MamaMimi, κατά κόσμον Μιμή, έχει αποκτήσει ένα ευρύ κοινό στο YouTube. Ένα κοινό που με οδηγό την ειλικρίνεια, το χιούμορ και την καλοσύνη, έχει καταφέρει να το μετατρέψει σε μια μεγάλη παρέα.

Οι BadMoms λοιπόν της ζήτησαν μια συνέντευξη προκειμένου να μας μιλήσει για τα πρώτα της βήματα στο Youtube, το πώς αντιμετωπίζει την μητρότητα, αλλά και τί της φαίνεται πιο δύσκολο: να καθαρίζει γκλίτερ ή νερομπογιές από το χαλί;

Μίλησες μας λίγο για το πώς πήρες απόφαση να ασχοληθείς με το YouTube

Για εμένα το ταξίδι αυτό ξεκίνησε κάπως ανορθόδοξα. Δεν είχα δει καθόλου βίντεο στο YouTube. Το ένστικτό μου όμως, με οδήγησε σε αυτό το μέσο. Μπορεί να έπαιξαν ρόλο οι σπουδές μου στην δημοσιογραφία ή η εμπειρία μου στο μοντάζ από το κανάλι που δούλευα στη Λαμία. Αυτό που σίγουρα όμως έπαιξε τον βασικότερο ρόλο, είναι η ανάγκη μου να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους, προκειμένου να συζητήσω για τις εμπειρίες μου. Είχα πολύ μεγάλη επιθυμία να βοηθήσω τον κόσμο, ειδικά τις γυναίκες, που νιώθω πως είναι ιδιαίτερα εγκλωβισμένες στις κοινωνικές πιέσεις που υπάρχουν σήμερα.

Για παράδειγμα, σε ένα από τα πρώτα βίντεο στο κανάλι μου, μίλησα για την εμπειρία της γέννησης του πρώτου μου παιδιού. Εκεί αναφέρομαι διεξοδικά στις πιέσεις που δεχόμουν από διάφορους ανθρώπους μέχρι να μείνω έγκυος.

Κάτι που άκουγα σε μόνιμη βάση ήταν ότι αν περάσω τα 30 θα είναι πιο δύσκολο να κάνω παιδί. Αυτό είναι κάτι που το ζουν στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες και αυτές τις εμπειρίες ήθελα να τις μοιραστώ μαζί τους.

Στην αρχή επίσης, ήμουν πιο ντροπαλή στα βίντεο. Τώρα πλέον είμαι ξεκάθαρα ο εαυτός μου γιατί τα έχω βρει με εμένα. Νιώθω πιο ώριμη, τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και έχω περισσότερο χρόνο για εμένα. Επίσης έχω απομακρυνθεί από τοξικά άτομα, πράγμα πολύ σημαντικό για την ψυχική ηρεμία.

Τί θυμάσαι το πρώτο σου βίντεο;

Το πρώτο μου βίντεο δεν υπάρχει στο κανάλι. Να φανταστείς ήμουν εγώ με την νυχτικιά μου και άνοιγα φύλλο. Σκεφτόμουν οτι εμένα δεν με βοήθησε κανείς λέγοντάς μου ένα “μπράβο” και αυτό ήταν το κίνητρό μου. Ήθελα δηλαδή, να είμαι εγώ για τον κόσμο το στήριγμα που δεν είχα για εμένα. Μπορεί μια γυναίκα να κάνει τα πάντα. Να μαστορέψει, να βάψει το σπίτι, να ανοίξει φύλλο, να κάνει οτιδήποτε θέλει να κάνει. Για εμένα το μόνο στήριγμα ήταν ο άντρας μου.. Το ανέβασα λοιπόν, αλλά ήμουν πραγματικά πολύ χύμα, με την μπιτζάμα μου, και έτσι είπα να το βγάλω.

Όταν ξεκινούσες, πίστευες πως θα αναπτύξεις τόσο μεγάλο κοινό σε μόλις ένα χρόνο;

Ποτέ δεν είχα ως στόχο το μεγάλο κοινό. Να φανταστείς δεν ήξερα καν οτι μπορείς να πληρωθείς κάνοντας βιντεάκια στο Youtube. Δεν με νοιάζει καθόλου αν έχω 10, αν έχω 100 ή 100 χιλιάδες εγγραφές στο κανάλι. Από την αρχή ως και σήμερα, το σημαντικό για εμένα είναι να έχω την εκτίμηση του κόσμου. Έχω ένα σταθερό κοινό που με εκτιμάει και έτσι δεν είναι δυνατόν να μην εκτιμάω και εγώ το γεγονός πως είναι εκεί, από την άλλη πλευρά της οθόνης και ενδιαφέρονται να ακούσουν αυτά που έχω να πω. Νομίζω πως έχουμε πλέον μια πολύ ειλικρινή σχέση και ο κόσμος μου ανοίγεται πολύ και μου λέει τα προσωπικά του. Με βλέπουν μάλλον σαν την ψυχολόγο τους και πολύ το χαίρομαι, γιατί ήταν κάτι που ήθελα να σπουδάσω.

Τα αρνητικά σχόλια πως τα αντιμετωπίζεις;

Στην αρχή με ενοχλούσαν οι άσχημες συμπεριφορές στα σχόλια. Έχουν γραφτεί και βρισιές, αλλά να φανταστείς έχουν υπάρξει και σχόλια για την μύτη μου, για τα αυτιά μου, για τον τρόπο που κουνάω το χέρι μου . Πολύ σπάνια μπήκα στην διαδικασία να απαντήσω και αυτό έγινε στις αρχές του καναλιού. Πλέον όμως δεν απαντάω. Έχω καταλάβει πως το πρόβλημα είναι του hater, δεν είναι δικό μου. Και δεν πρόκειται να ανεχτώ να περάσει τα δικά του προβλήματα και κόμπλεξ σε εμένα. Αν δεν σου αρέσω, προσπέρασέ με και προχώρα στον επόμενο. Είναι πολύ απλό.

Η μεγαλύτερη χαρά που σου έχει δώσει η ενασχόλησή σου με το YouTube ποιά θα μπορούσε να είναι;

Το γεγονός οτι μπορώ να βοηθάω κόσμο. Αυτό είναι που με έχει γεμίσει χαρά. Αν καταφέρω να κάνω έστω και έναν άνθρωπο να νιώσει καλά, αυτό είναι το κέρδος μου

Όταν ήσουν μικρή τί ήθελες να γίνεις;

Καθηγήτρια αγγλικών.

Αν μπορούσες να τρως ένα φαγητό για το υπόλοιπο της ζωής σου, ποιό θα ήταν αυτό;

Δεν υπάρχει. Βαριέμαι εύκολα. Δεν μπορώ να κάνω συνεχώς το ίδιο πράγμα, θα τρελαθώ.

Ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο

Δεν έχω τρελά όνειρα. Ό’τι σκέφτομαι το κυνηγάω και ξέρω πως αν το παλέψω θα το καταφέρω. Άρα δεν μπαίνει στην κατηγορία του “τρελού ονείρου” με την έννοια του άπιαστου. Ακόμα και για το κανάλι όμως δεν μπορώ να σου πω οτι κάνω μεγαλεπήβολα σχέδια. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι για παράδειγμα το μεγαλύτερο και το καλύτερο κανάλι του ελληνικού Υοutube. Δεν το θέλω, είναι κάτι που με αγχώνει.

Ποιο παιδικό κινούμενο σχέδιο έχεις πλέον βαρεθεί να βλέπεις;

Την Πέππα και το Frozen τα έχουμε μάθει πλέον απέξω και στα ελληνικά και στα γερμανικά. Άρα μάλλον θα πω αυτά.

Ποιό κομμάτι της ανατροφής των παιδιών πιστεύεις πως είναι είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερη δουλειά από την πλευρά του γονιού;

Αυτό που θα μπορούσα να πω πως με έχει δυσκολέψει πολύ από τη στιγμή που έγινα μαμά, είναι το πως θα μεγαλώσω σωστούς και άξιους ανθρώπους, μέσα σε μια κοινωνία που είναι γεμάτη από προκλήσεις και δυσκολίες. Προσπαθούμε πολύ να αποβάλλουμε από μέσα μας, οποιαδήποτε κοινωνική αντίληψη υπήρχε παλιά, αποφεύγουμε τις εντάσεις και προσπαθούμε με αγάπη και σεβασμό να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.

Ας πάμε όμως και στα σοβαρά! Θα προτιμούσες να πατήσεις Lego ή να μπερδευτεί πλαστελίνη στα μαλλιά;

Τα Lego τα πατάω συνέχεια, άρα επιλέγω την πλαστελίνη!

Θα προτιμούσες να χρειαστεί να καθαρίσεις νερομπογιές ή γκλίτερ που έχουν σκορπιστεί πάνω στο χαλί;

Πωωωω … Νομίζω νερομπογιές… Αλλά και τα δύο είναι … απαπαπα

Θα προτιμούσες να ξενυχτάς όταν είναι μωρά ή όταν είναι έφηβοι;

Θα ξενυχτάω έτσι και αλλιώς όταν είναι στην εφηβεία. Δεν έχω προτίμηση… Και τα δύο μου φαίνονται εξίσου δύσκολα.

Καφές ή κράσι;

Κρασί!

Προτιμάς να κάνεις μια εβδομάδα μπάνιο χωρίς να μπαίνει κανείς μέσα ή να πας μια φορά στην τουαλέτα χωρίς να χτυπήσει κάποιος την πόρτα;

Προτιμώ το μπάνιο μου να το κάνω ήρεμη….

Προτιμάς να αλλάζεις συνέχεια βρώμικες πάνες ή μια φορά να καθαρίσεις εμετό στο αμάξι την ώρα που είστε στην εθνική ;

Τον εμετό δεν τον αντέχω. Δεν μπορώ καθόλου, είναι μόνιμος φόβος μου. Εξαρτάται και τί έχει φάει βέβαια. Χαχαχαχα

Σε ευχαριστούμε Μιμή μου για τον χρόνο σου και την καλή σου διάθεση

Βρείτε την Μιμή στο κανάλι της MamaMimi

Απολαύστε το τελευταίο της βίντεο εδώ:


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.