Θυμάστε πριν απο περίπου 1000 χρόνια, (όταν δηλαδή ξεκίνησε αυτή η κατάσταση με την καραντίνα), σκεφτόμασταν τι θα πρωτοκάνουμε στο σπίτι για να απασχολήσουμε τα παιδια;

Κατασκευές! Παζλ! Επιτραπέζια! Μαγειρικές!

Θυμάστε εκείνες τις φαντασιώσεις που κάναμε, οτι θα τα προλαβαίνουμε όλα τώρα που θα καθόμαστε σπίτι; Και σούπερ μάρκετ, και το σπίτι, και το διάβασμα των παιδιών, και το WebEx, και θα μάθουμε και στον ελεύθερο μας χρόνο (;!) μια ξένη γλώσσα, να παίζουμε πιάνο, να διβάσουμε εκείνη τη στίβα απο λογοτεχνικά βιβλία που έχουμε αγοράσει και δεν τα έχουμε ανοοίξει ποτέ;

Λοιπόν, είμαι εδώ για να σας πω το εξής: Εσείς που δεν κάνετε τίποτα απο όλα τα παραπάνω και τη βγάζετε με Netflix….σας αγαπώ!

Για να μην παρεξηγηθώ, τίποτα απο τα παραπάνω δεν είναι κακό. Είναι υπέροχο και αξιοσημείωτο να μπορείς να τα προλαβαίνεις όλα και να απασχολείς και τα παιδιά με δραστηριότητες στο σπίτι.

Το να μάθεις ένα νέο χόμπι είναι πολύ καλό, ειδικά τώρα που όλοι χρειαζόμαστε να έχουμε το μυαλό μας απασχολημένο μέσα σε αυτή τη μαυρίλα που ζούμε…

ΟΜΩΣ εάν δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα απο όλα αυτά, και μετά απο μια μέρα WebEx και δουλειές σπιτιού θέλεις να πιείς το κρασί σου και να κάτσεις να δείς τις ταινίες σου και τις σειρές σου, πολύ καλά κάνεις.

Δεν είμαστε όλες ίδιες, ούτε μπορούμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλες μαμάδες που στο Instagram έχουν το τέλειο σπίτι, με τα τέλεια παιδιά, που δεν κάνουν ποτέ φασαρία, και εκείνες είναι πάντα με το χαμόγελο και με τις απίστευτες δραστηριότητες που βγαίνουν σαν πραγματικά έργα τέχνης.

Επιτρέπεται να ξυπνάς κουρασμένη, να θέλεις να πιείς τον καφέ σου με την ησυχία σου, να φας κεικ σοκολάτας το πρωί αντί για κάτι υγειινό. Επιτρέπεται να είσαι αγχωμένη κάποιες μέρες και να μην έχεις προλάβει να μαγειρέψεις κάτι φοβερό και να τρώτε ό,τι αρέσει στα παιδιά.

Όλοι μας περνάμε δύσκολα, είναι μια μεταβατική περίοδος για όλους μας. Θα υπάρξουν οι καλές μέρες, θα υπάρξουν και οι όχι και τόσο καλές.

Ας μην είμαστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό μας. Το μυστικό είναι να μην παραμελούμε τα παιδιά και τον εαυτό μας, αλλά με μέτρο τις ημέρες που δεν αισθανόμαστε καλά ψυχολογικά.

Όλα θα περάσουν, και μαζί θα τα καταφέρουμε. Κουράγιο Bad Moms!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.