ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑ

Φτιάξε μόνη σου: Αντιηλιακό λάδι προσώπου με αβοκάντο, καρύδα και ελαιόλαδο

Το καλοκαιράκι πλησιάζει, ο ήλιος γίνεται όλο και πιο δυνατός και ενώ ποτέ δεν πρέπει να αμελούμε την αντιηλική προστασία του προσώπου μας, αυτή η ανάγκη είναι πιο επιτακτική αυτήν την περίοδο.

Θα χρειαστείς:

  • 2 κουταλιές λάδι αβοκάντο
  • 2 κουταλιές λάδι καρύδας
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • από 2 κουταλιές: σιτέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά λάδι καλέντουλας
  • 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι τριφυλλιού

Βάζουμε όλα τα λάδια σε μικρό μίξερ και τα χτυπάμε λίγο. Κατόπιν αποθηκεύουμε σε μπουκάλι με ετικέτα. Εάν ζεστάνουμε πολύ ελαφρά και χτυπήσουμε για λίγο, θα πετύχουμε καλύτερη ομογενοποίηση του μείγματος.

Το λάδι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα αντιηλιακά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Συνδυάζει σχεδόν όλες τις ιδιότητες που είναι απαραίτητες για την απόλυτη και ισορροπημένη προστασία του δέρματος. Το λάδι καρύδας και το αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία προστετεύει από τις υπέρυθρες ακτίνες. Το ελαιόλαδο εμποδίζει την αφυδάτωση και σκουραίνει ελαφρά την επιδερμίδα. Το σιτέλαιο έχει βιταμίνη Ε και εμποδίζει τις υπέρυθρες ακτίνες. Το σησαμέλαιο και το ηλιέλαιο εμποδίζουν τις υπεριώδεις ακτίνες. Το εκχύλισμα τριφυλλιού μειώνει την ευαισθησία του δέρματος στις επιδράσεις της U.V.B. πέρα από το ότι δρα ως παράγοντας προστασίας. Τέλος το λάδι καλέντουλας είναι επουλωτικό και προλαβαίνει τα εγκαύματα.

Μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο απλώνουμε μια γενναία ποσότητα από το λάδι και κάνουμε απαλό μασάζ. Επαναλαμβάνουμε συχνά και γενικά τις πρώτες μέρες, βάζουμε συχνά και καθόμαστε στον ήλιο για μικρά χρονικά διαστήματα. Αμέσως μετά την έκθεση στον ήλιο, επιβάλλεται να ξαναβάλουμε μια μικρή ποσότητα σαν εκ των υστέρων προστασία.

πηγή: 60+1 Συνταγές Φυσικών Καλλυντικών


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.