ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι ζώδιο είναι η πεθερά σου (& τι σημαίνει αυτό για σένα);

Είναι γνωστές στην ιστορία οι σχέσεις νύφης-πεθεράς. Φταίνε όμως για όλα οι πεθερές ή μήπως και εμείς; Δηλαδή, οι πεθεροί μας είναι θύματα; Μην ξεχνάμε πως και οι πεθερές, μανάδες είναι, φορτικές πολλές φορές λόγω υπερβολικής αγάπης. Έχουν τα δίκια τους κι αυτές.

Όμως, εμείς, σαν νεότερες, απορρίπτουμε ότι ακούμε από τους μεγαλύτερους με αποτέλεσμα να συγκρουόμαστε. Ας προβληματιστούμε λίγο για τη συμπεριφορά και την ψυχολογική κατάσταση της μάνας-πεθεράς και ας προσπαθήσουμε με τους κατάλληλους χειρισμούς να κρατήσουμε τις ισορροπίες.

Είναι συναισθηματικές, γενναιόδωρες ή υπερβολικές; Θέλουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους, υπονομεύουν τη σχέση μας;
Διάβασε το ζώδιό της για να καταλάβεις τις κρυφές πτυχές του χαρακτήρα της και να καταφέρεις να την αντιμετωπίσεις.

Τι ζώδιο είναι η πεθερά σου;

ΠΕΘΕΡΑ ΚΡΙΟΣ

Η πεθερά Κριός είναι δυναμική, κοινωνική, εγωίστρια. Αγαπά τα παιδιά της, ανησυχεί, θέλει να βρίσκεται δίπλα στα προβλήματά τους. Όμως, επειδή είναι υπερβολική, μπορεί εύκολα να δημιουργήσει φασαρίες. Θέλει να ανακατεύεται και να λέει τη γνώμη της για όλα, ασχολείται με τα προσωπικά των άλλων. Κατά βάθος, είναι καλόκαρδη, συμπαθητική και αυθόρμητη αρκεί να μπορέσεις να τη φέρεις στα νερά σου.

Είναι επικοινωνιακή και θα προσπαθήσει από την πρώτη στιγμή να μάθει τα πάντα για εσένα. Θα έχει την διάθεση πάντα να βοηθάει, αυτό όμως συνεπάγεται πως θα επιβάλλεται. Θέλει να περνάει το δικό της. Θεωρεί πως είναι η καλύτερη παντού, γι’ αυτό και δίνει πάντα τις οδηγίες της. Μην της πεις ποτέ ψέματα ή την αμφισβητήσεις. Κριτικάρει τους πάντες και τα πάντα, αδιαφορεί για τις απόψεις των άλλων. Μιλάει έξω από τα δόντια.

Προσπάθησε να μην της δίνεις σημασία αλλά μην της δίνεις και πολύ αέρα γιατί θα αρχίσει να κάνει κουμάντο στο σπίτι. Θα έλεγα, μακριά και αγαπημένες.

ΠΕΘΕΡΑ ΤΑΥΡΟΣ

Η πεθερά Ταύρος είναι συντηρητική, κυριαρχική, αξιοπρεπής, ήρεμη και κτητική με τα παιδιά της. Είναι παραδοσιακή, ακολουθεί τα ήθη και τα έθιμα. Της αρέσει η τάξη, η οργάνωση, η καθαριότητα, η σταθερή και προγραμματισμένη οικογένεια. Της αρέσουν τα δώρα και θέλει να τη σέβονται. Μιλάει προσγειωμένα. Λατρεύει την οικογένεια και προσπαθεί να την κρατήσει δεμένη.

Θέλει επαφές με τα παιδιά της όταν αυτά παντρευτούν. Αγαπά την ηρεμία και θέλει να τα βλέπει ευτυχισμένα. Είναι παρούσα σε όλες τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Είναι επίσης καλή σύμβουλος στα οικονομικά. Δεν είναι ενοχλητική, είναι πρακτική, καλόβουλη και πληγώνεται εύκολα. Μην της πας κόντρα γιατί είναι ευαίσθητη, πεισμώνει και δεν υποχωρεί. Δεν της αρέσουν οι προκλητικές συμπεριφορές.

Τα εγγόνια της τα κάνει κακομαθημένα και υπέρβαρα. Κάλεσέ την σπίτι σου, φτιάξε ένα καλό φαγητό για να έρθεις πιο κοντά της. Θεωρείται καλή πεθερά!

ΠΕΘΕΡΑ ΔΙΔΥΜΟΣ

Η πεθερά Δίδυμος είναι ευαίσθητη, ευχάριστη, αυθόρμητη, ενθουσιώδης. Έχει νεανική εμφάνιση και είναι γοητευτική. Ανακατεύεται αλλά ελίσσεται ταυτόχρονα. Είναι σημαντικό να της κάνεις καλή εντύπωση. Παίρνει το μέρος και των δυο αρκεί να καταλάβει πως φροντίζεις και εκπαιδεύεις σωστά τα μέλη της οικογένειας. Αν έχεις δίκιο, είναι σίγουρο πως θα πάρει το μέρος σου. Είναι πνευματική, αγαπά την επικοινωνία και μισεί τους καβγάδες.

Προσεγγίζει άμεσα και επιδιώκει φιλικές σχέσεις. Της αρέσει η κουβέντα, το κουτσομπολιό, η επικαιρότητα. Θέλει να βλέπει τα παιδιά της ευτυχισμένα και δεν θα είναι ποτέ η αιτία ενός καβγά. Δεν γίνεται ποτέ κολλιτσίδα γιατί έχει πολλά ενδιαφέροντα.

Δεν ξεπερνά ποτέ τα όρια. Κρατάει τα εγγόνια της και έχει το αίσθημα ευθύνης. Θέλει να είναι χρήσιμη, να βοηθάει. Δεν κάνει πολλές επισκέψεις και δεν της αρέσει ο τίτλος «κακιά πεθερά».

ΠΕΘΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η πεθερά Καρκίνος είναι στοργική, συμπαθητική, γενναιόδωρη, ευαίσθητη και έχει μητρικό ένστικτο. Θέλει να ξέρει τα πάντα. Αν και γκρινιάζει, βοηθάει. Θυμάται συχνά ιστορίες των παιδιών της από τα παλιά. Είναι υπερπροστατευτική και θέλει να νιώθει πως προσφέρει με τον οποιοδήποτε τρόπο. Δεν είναι κακοπροαίρετη, επιθυμεί την ευτυχία των παιδιών της. Πληγώνεται όμως και παρεξηγείται εύκολα.

Είναι παραπονιάρα και απαιτεί την προσοχή των άλλων. Έχει πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, νιώθει αγάπη και στοργή και έχει το κλάμα στο τσεπάκι. Δεν της αρέσει να την κατηγορούν, θέλει να είναι κοντά στην οικογένεια των παιδιών της. Θέλει να βλέπει ότι δεν λείπει τίποτα από το σπίτι και αν χρειαστεί, βοηθάει και οικονομικά. Είναι καλή γιαγιά, καλομαθαίνει τα παιδιά γιατί τους έχει αδυναμία. Τα φροντίζει, τα προσέχει, τα αγαπάει, είναι η ιδανική.

Μίλα της ευγενικά και με το καλό. Μην της λες ψέματα γιατί είναι διαισθητική και μην της δίνεις σημασία όταν είναι αρνητική.

ΠΕΘΕΡΑ ΛΕΩΝ

Η πεθερά Λέων είναι αξιοπρεπής αλλά της αρέσει να ανακατεύεται παριστάνοντας τον αρχηγό. Είναι αυστηρή, σκληρή με τα παιδιά της και την ενδιαφέρει η μόρφωση και η αποκατάστασή τους. Δεν μπορείς να την χειριστείς εύκολα. Είναι δυναμική, περήφανη, ενθουσιώδης, εξωστρεφής, προσφέρει πολλά, βοηθάει αλλά θέλει και να ελέγχει τις αποφάσεις των παιδιών της. Ξέρει να επιβάλλεται, θέλει να αποφασίζει εκείνη, είναι απόλυτη, πεισματάρα, μισεί τα μυστικά και τα ψέματα.

Μίλα της για καλοσύνη και δικαιοσύνη. Δείξε σεβασμό στη γνώμη της για να σου συμπαρασταθεί. Θα σε έχει σαν παιδί της αν της μιλάς καλοπροαίρετα. Μαζί της, πρέπει να έχεις υπομονή, επιμονή, να φέρεσαι ευγενικά και να της κάνεις δώρα. Πάντα θα σου χαμογελάει και θα σε προωθεί στον κοινωνικό της κύκλο. Είναι έξυπνη, δεν υποχωρεί εύκολα. Είναι καλή παιδαγωγός και μαθαίνει στα παιδιά πάντα το σωστό. Είναι ανταγωνιστική, μην την υποτιμάς. Είναι δύσκολος άνθρωπος, θέλει τακτική και διπλωματία.

Πες της κομπλιμέντα. Να ξέρεις πως άμα έχεις ανάγκη, θα σε βοηθήσει. Μην της πας κόντρα, άφησέ την να πει την τελευταία κουβέντα και να πάει στο καλό.

ΠΕΘΕΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η πεθερά Παρθένος είναι αναλυτική, τελειομανής, σχολαστική, νοικοκυρά, κριτικάρει τα παιδιά της και τα επιπλήττει για τα ελαττώματά τους χωρίς κακία. Αγαπά την τάξη, την καθαριότητα, είναι πρόθυμη στις δουλειές και κρατάει τα εγγόνια της. Είναι ευαίσθητη, οικονόμα και προσπαθεί να εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών της. Θέλει να τα βλέπει ευτυχισμένα και κάνει τα πάντα για να αποφευχθεί ένας χωρισμός.

Θέλει από εσένα να φροντίζεις το παιδί της όπως πρέπει. Δίνει συμβουλές για καλή οικογενειακή οικονομική διαχείριση. Θέλει να βοηθάει ουσιαστικά χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Αν δεν της δώσεις ερέθισμα, δεν ανακατεύεται. Θέλει να βλέπει το σπίτι στην εντέλεια και είναι απρόβλεπτη στις επισκέψεις της.

Ζήτα τη γνώμη της ακόμα και αν δεν την ακολουθείς. Είναι καλή πεθερά αλλά κολλάει στις λεπτομέρειες και μπορεί να σε τρελάνει. Δεν είναι ανταγωνιστική, είναι φιλική και αγαπάει πραγματικά.

ΠΕΘΕΡΑ ΖΥΓΟΣ

Η πεθερά Ζυγός είναι καλόγουστη, ευαίσθητη, έχει χιούμορ. Κάνει τα πάντα για να ευχαριστήσει τα παιδιά της, είναι ιδιαίτερα στοργική με τα εγγόνια της και συχνά παραμελεί τις δικές της ανάγκες. Δεν ανακατεύεται και σε ένα καβγά, είναι δίκαιη. Συμβάλλει με χαρά οικονομικά στην μόρφωση των εγγονιών της. Θέλει να κρατά ισορροπίες και είναι καλοπροαίρετη. Είναι ευχάριστη, κοινωνική, ακούει τα προβλήματα των παιδιών της, συμβουλεύει και βοηθάει με κάθε τρόπο. Μεσολαβεί για να διατηρεί την ηρεμία σε οικογενειακές διαμάχες.

Κάνει όμορφα δώρα και δίνει καλές συμβουλές διακόσμησης. Είναι αγαπητή από τα εγγόνια της. Καλή και ευγενική, λέει τη γνώμη της μόνο αν της ζητηθεί. Είναι απαραίτητη να ηρεμεί τα πνεύματα και καθόλου ενοχλητική. Βοηθάει στις δύσκολες στιγμές και τα λεφτά της πάνε όλα στα εγγονάκια της.

Δεν ενοχλεί και δεν γίνεται βάρος σε κανέναν. Της αρέσει να της προσφέρουν λουλούδια.

ΠΕΘΕΡΑ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η πεθερά Σκορπιός είναι αξιοπρεπής, αυστηρή με τα παιδιά της και ενδιαφέρεται για την οικογενειακή τους ευτυχία. Είναι συναισθηματική, βοηθάει χωρίς να ανακατεύεται στα προσωπικά. Είναι αυταρχική με τα εγγόνια της γιατί νιώθει έντονη την ευθύνη απέναντί τους. Δεν την προσεγγίζεις εύκολα, είναι απόμακρη, αδιάφορη, απότομη και έτοιμη για καβγά αν το παιδί της δεν περνάει καλά. Θέλει να κυριαρχεί ηρεμία και γαλήνη στο σπίτι του. Στην αρχή, είναι ανταγωνιστική, παγωμένη, με βλέμμα που σου κόβει την ανάσα.

Είναι καχύποπτη με οποιονδήποτε ξένο μπαίνει στο σπίτι της. Πες της ότι δεν σου αρέσει αυτή η συμπεριφορά και θα δεις έναν άλλο άνθρωπο, βαθιά συναισθηματικό. Τα μάτια της διαπερνούν την ψυχή σου και ή που θα είναι η καλύτερή σου φίλη ή ο χειρότερος εχθρός σου. Εκτιμά την ειλικρίνεια και την ευθύτητα στις σχέσεις. Αν και είναι δύσκολη πεθερά, είναι πάντα διαθέσιμη να βοηθήσει με στοργή και αγάπη. Θέλει να της δείχνεις εκτίμηση και σεβασμό, θέλει να νιώθει ότι την αγαπάς και νοιάζεσαι γι’ αυτήν σαν άνθρωπο και σαν πεθερά. Και εκείνη, θα στο ανταποδώσει με θετικά και έντονα συναισθήματα που κρατάει μέσα της αλλά και εκτίμηση προς το πρόσωπό σου.

Πες της πόσο χρήσιμη είναι, πως χωρίς εκείνη, τίποτα δεν θα γινόταν. Αντιμετώπισέ την με στρατηγική και μην την αφήσεις να έχει το πάνω χέρι.

ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΞΟΤΗΣ

Η πεθερά Τοξότης είναι αισιόδοξη, χαμογελαστή, ειλικρινής, ξεχνάει γρήγορα και γίνεται η καλύτερη φίλη. Αγαπάει τα παιδιά της και βοηθάει πολύ τα εγγόνια της. Αντιπαθεί τους καβγάδες και δεν ανακατεύεται αρκεί να μην την αμφισβητείς και την προσβάλλεις. Δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα. Είναι κεφάτη, δραστήρια, κοινωνική και κρατά φιλικές σχέσεις. Κάνει τη ζωή της και δεν ενοχλεί με επισκέψεις και τηλέφωνα. Εμφανίζεται από το πουθενά, χαρούμενη και αισιόδοξη και δίνει χαρά στο ζευγάρι.

Είναι μοντέρνα, ενημερωμένη και μαζί της, μπορείς να μάθεις και να συζητήσεις πολλά. Ασχολείται με τα εγγόνια της, τη μόρφωσή τους, το παιχνίδι τους, τα βοηθάει και τους κάνει δώρα. Μην της τα αφήνεις όμως και για πολύ γιατί ξεχνιέται. Είναι η γιαγιά των εκπλήξεων. Αγαπά τα ταξίδια και δεν κρατάει κακία ακόμα και αν τσακωθείτε. Νιώθεις άνετα μαζί της, έχει μεταφυσικές ανησυχίες, μιλά για αστρολογία, χαρτιά και ερωτικά που μπορεί να σε σοκάρουν.

Δεν επεμβαίνει στην ζωή των παιδιών της. Το παίζει λίγο ότι τα ξέρει όλα. Εύκολα μπορείς να τα πας καλά μαζί της.

ΠΕΘΕΡΑ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η πεθερά Αιγόκερως είναι σοβαρή, αξιοπρεπής, παραδοσιακή, λάτρης της ποιότητας και το σπίτι της είναι γεμάτο από αντίκες και ακριβά έπιπλα. Δεν ανακατεύεται, είναι εγωίστρια και πιστεύει στην οικογένεια και τα παιδιά της. Είναι τελειομανής, κριτικάρει αυστηρά και βοηθάει πολύ στην μόρφωση και την εκπαίδευση τους. Τηρεί τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα. Θέλει μια ενωμένη και αγαπημένη οικογένεια.

Στερείται για να προσφέρει στα παιδιά της οικονομική βοήθεια και λέει τη γνώμη της όταν βλέπει ατασθαλίες. Προσπαθεί με λογικά επιχειρήματα να ηρεμήσει τα πνεύματα σε οικογενειακές διαμάχες. Θέλει να τη σέβονται και να την εκτιμούν. Δίνει αγάπη και δώρα στα εγγόνια της. Ασχολείται με πάθος μαζί τους, είναι η αδυναμία της και αναμειγνύεται στην ανατροφή τους. Είναι στοργική, διακριτική και συμπαθητική και δεν δημιουργεί προβλήματα. Της αρέσει η μαγειρική και το σπίτι. Βλέπει όλα τα προβλήματα σαν δικά της και θέλει να τα λύσει.

Έχει πάντα οικονομίες και δίνει χρήματα αν χρειαστεί. Αγαπάει με τον τρόπο της και συμπαραστέκεται στα δύσκολα. Θέλει να είναι περήφανη για την οικογένειά της και της αρέσει να την περιποιείσαι ιδιαίτερα όταν σε επισκέπτεται.

ΠΕΘΕΡΑ ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η πεθερά Υδροχόος είναι εκκεντρική στην εξωτερική της εμφάνιση και στις απόψεις της. Ασχολείται περισσότερο με κοινωνικά θέματα παρά με τα προσωπικά. Έχει τέλεια σχέση με τα παιδιά της, ελεύθερη, χωρίς διαφωνίες. Είναι σύγχρονη και μοντέρνα. Νιώθεις οικειότητα όταν μιλάς μαζί της και οι συμβουλές της βοηθάνε. Δεν μπερδεύεται σε ζητήματα άλλων παρά μόνο αν της έχεις δώσει το ελεύθερο. Είναι διακριτική και θέλει να βλέπει τα παιδιά της ευτυχισμένα. Ασχολείται με την ουσία των πραγμάτων και είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει.

Δεν κάνει συχνά επισκέψεις, πολλές φορές ενδιαφέρεται περισσότερο για τα προβλήματα των ξένων παρά των παιδιών της. Δεν είναι αδιάκριτη και καταπιεστική, έχει πολλά ενδιαφέροντα. Μιλά και συμπεριφέρεται στα εγγόνια της ξεκάθαρα, σαν να είναι ώριμοι άνθρωποι. Δεν είναι κουραστική, βοηθάει με τον καλύτερο τρόπο γιατί γνωρίζει πολύ καλά το παιδί της. Δεν μπερδεύεται στα πόδια κανενός και σπάνια παίζει με τα εγγονάκια της.

Τα παραμύθια της είναι βγαλμένα από τη ζωή. Είναι πολύ φιλική και χάνεται στον κόσμο της. Όταν είναι δύσπιστη για κάτι, μπορεί να γίνει αγενής και απρόθυμη.

ΠΕΘΕΡΑ ΙΧΘΥΣ

Η πεθερά Ιχθύς είναι καλόκαρδη, φιλάνθρωπη, φιλόξενη, πονόψυχη με τα παιδιά της. Είναι ευαίσθητη αλλά και φαντασιόπληκτη. Τα παιδιά της είναι λίγο κακομαθημένα και εκείνη θέλει να ανακατεύεται παντού. Με τα εγγόνια της είναι ανοιχτοχέρα, τα χαϊδεύει πολύ, δεν τα μαθαίνει πειθαρχία και τάξη, τα κακομαθαίνει γιατί τους κάνει όλα τα χατίρια. Θέλει να τα ξέρει όλα ακόμα και αν δεν την αφορά τίποτα. Θα είναι πάντα μέσα στη ζωή των παιδιών της. Είναι πολύ συναισθηματική και τα στηρίζει ακόμα και αν έχουν άδικο. Προσφέρει ζεστασιά και φροντίδα. Κλαίει συχνά και έχει ευάλωτο νευρικό σύστημα. Να είσαι ψύχραιμη μαζί της, να έχεις καλούς τρόπους και να της δείχνεις πόσο χρήσιμη είναι.

Είναι έντονη προσωπικότητα. Όταν οι άλλοι δεν ασχολούνται μαζί της, μελαγχολεί. Πρέπει να μάθει να διοχετεύει και αλλού την ενέργειά της για να μην πληγώνεται. Αναζητά παρέα και συντροφικότητα. Θέλει ιδιαίτερο χειρισμό, έχει μεταλλαγές στη συμπεριφορά της εξαιτίας της ανασφάλειάς της. Οι επισκέψεις της είναι συχνές. Ετοίμασέ της το αγαπημένο της φαγητό και θα σε λατρέψει.

Προσφέρει αγάπη χωρίς να ζητά ανταλλάγματα. Η προσφορά της είναι μεγάλη. Πρότρεψέ την να ασχολείται με τα κοινά για να μην κολλάει πάνω σου.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: missbloom.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.