Το να είσαι μαμά είναι ήδη σκληρή δουλειά από μόνο του. To να είσαι μαμά σήμερα όμως, είναι σαν το κολύμπι σε ανοιχτό ωκεανό. Η ανασφάλεια και οι κίνδυνοι κρύβονται σε κάθε γωνιά της διαδρομής.

Ο στόχος όμως κάθε μαμάς είναι ένας: να φτάσει στην τελειότητα.

Τι εννοούμε τελειότητα; Μα να κάνει αυτά που της λένε οι μαμάδες του Ίντερνετ φυσικά!

Δεν μιλάμε για ιατρικά blog, site ή κάποια συγκεκριμένα άρθρα που λύνουν τις απορίες μιας νέας και αγχωμένης μανούλας. Μιλάμε για τις μαμάδες που τα ξέρουν ΟΛΑ.

Τις ξέρετε καλά… Πρόκειται για εκείνες τις αλάνθαστες μανούλες, που έχουν άποψη για τα πάντα, χωρίς καμία εξαίρεση, και την εκφράζουν με πολύ πάθος, στα διάφορα group του Facebook.

Δεν τολμάει μια μαμά να κάνει κάποια ερώτηση, και οι αντιδράσεις – “έλεος” πέφτουν βροχή.

Οι σύγχρονες ξερόλες της μητρότητας, είναι κινητές εγκυκλοπαίδειες.

Για τον τρόπο που θα γεννήσεις. Για το αν πρέπει να θηλάσεις και για πόσο καιρό. Πώς πρέπει να μαγειρέψεις τα φαγητά του παιδιού, να μην δίνεις ρυζάλευρο ακόμα και εάν το πρότεινε ο γιατρός, για το αν πρέπει να κάνεις συγκοίμηση. Τι συμβολίζει η ζωγραφία του μικρού σου στο νηπιαγωγείο. Ποιό παιδικό τραγούδι περνάει άσχημα μηνύματα.

Γέννησες με καισαρική; Δεν έχεις καταλάβει γέννα. Έχεις γεννήσει φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο; Κέρδισες ήδη στο διαγωνισμό τελειότητας. Είσαι η καλύτερη μαμά απο όλες!

Η νέα μαμά πέφτει στην παγίδα του ίντερνετ, προκειμένου να πάρει συμβουλές από άλλες μαμάδες, πιο έμπειρες. “Είμαστε 14 μηνών και ακόμα δεν έχουμε περπατήσει… εσάς πότε περπάτησαν τα παιδάκια σας;” θα ρωτήσει.

Εννοείται οτι υπάρχουν μαμάδες που θα δώσουν μια απάντηση και θα την καθησυχάσουν, όπως για παράδειγμα πως το κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς. Υπάρχουν και οι άλλες. Για τις άλλες μιλάμε.

“Εμένα περπάτησε 6 μηνών. Τώρα είναι 9 μηνών και τα κάνει όλα μόνος του, να πας στο γιατρό σου”.

Και έτσι, η νέα μαμά αγχώνεται ακόμα περισσότερο απ’ όσο θα πρεπε.

Κάθε μαμά μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά οι περισσότεροι έχουν τον ίδιο στόχο στο μυαλό – να μεγαλώσουν χαρούμενα, υγιή μωρά, που θα μετατραπούν σε καταπληκτικούς μεγάλους ανθρώπους. Πρέπει όλοι να είμαστε σε αυτό μαζί, μία ομάδα.

Είναι καιρός να σταματήσετε να ντροπιάζετε άλλες μητέρες, να σταματήσετε να κρίνετε και να είστε η καλύτερη μαμά που μπορείτε να είστε, για αυτό το καταπληκτικό μικρό ανθρωπάκι που έχετε δημιουργήσει.

Κριτική, εκφοβισμός ή ταπείνωση άλλων μαμάδων, σε σχέση με τις επιλογές που κάνουν σαν γονείς, επειδή διαφέρουν από τις δικές σας, είναι το λεγόμενο mom shaming.

Είτε θέλετε να το παραδεχτείτε είτε όχι, όλοι έχουμε κρίνει κάποια μαμά σκόπιμα ή όχι. Την επόμενη φορά όμως, σκεφτείτε πριν μιλήσετε και προσπαθήστε να την καταλάβετε και να αποφύγετε να πέσετε στην παγίδα της κριτικής.

Δεν θηλάζει μια μαμά το παιδί της από επιλογή, ενώ μπορεί; Εσάς γιατί σας αφορά; Εάν εκείνη το έχει ταϊσμένο και όχι νηστικό, δεν αφορά κανέναν. Εσείς κάντε το καλύτερο που θεωρείτε εσείς, για το δικό σας παιδί.

Αφήνει η άλλη μαμά το παιδί της να είναι πολύ ώρα μπροστά σε μία οθόνη; Σας αφορά; Εσείς μην το αφήνετε, εφόσον δεν το θεωρείτε σωστό.

Δίνει κάποια μαμά ζάχαρη και γλυκά στο παιδί της; Εσείς δώστε φρούτα που είναι πιο υγιεινά και να μην σας νοιάζει τι κάνει η άλλη.

Φωτογραφία: metroparent.com

Το μόνο σίγουρο είναι οτι καμία δεν αγαπάει το παιδί της λιγότερο ή περισσότερο απ’ όσο αγαπάτε εσείς το δικό σας.

Εάν το παιδί της άλλης μαμάς δεν έχει σημάδια κακοποίησης και δεν έχετε απτές αποδείξεις οτι κάτι άσχημο γίνεται μέσα στο σπίτι, για το οποίο θα πρέπει να παρέμβει κάποιος αρμόδιος, τότε απλά ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ.

Oι μαμάδες πίσω από το BadMoms.gr είναι γυναίκες, που βαρέθηκαν την υπερπροβολή της απολύτως τέλειας ζωής, δοσμένης μέσα απο ένα vintage φίλτρο ωραιοποίησης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι οι μαμάδες που κάποιες φορές κουράζονται, κάποιες φορές απελπίζονται, κάποιες φορές θυμώνουν, κάποιες φορές νιώθουν τύψεις για τον τρόπο που συμπερηφέρθηκαν στα παιδιά τους.

Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι άλλες γυναίκες να κουνάνε το δάχτυλο η μια στην άλλη, προσπαθώντας να νουθετήσουν με ένα τρόπο που πέφτει στο κενό.

Δείτε το νέο μας Podcast. Ελπίζουμε να σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά !!

https://open.spotify.com/episode/7MYW5QiGY1wl0Qbplw8iOL

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.