1.Αποφάσισε πότε θα ανακοινώσεις την εγκυμοσύνη σου
Προσωπικά περίμενα να ανακοινώσω και τις 2 εγκυμοσύνες μου μετά το πέρας του πρώτου τριμήνου και συγκεκριμένα μετά την Α΄Αυχενική. Ίσως να είναι προτιμότερο να μην το ανακοινώσεις σε όλο τον κόσμο νωρίτερα, αφού δεν ξέρεις τί μπορεί να πάει στραβά.
2.Κράτα αρχείο της εγκυμοσύνης
Ξεκίνα ένα ημερολόγιο εγκυμοσύνης. Έτσι θα μπορείς και να θυμάσαι τί συνέβαινε στο σώμα σου και στην ψυχολογία σου ανά εβδομάδα.
3.Τράβα πολλές φωτογραφίες
Μπορείς να τραβάς εβδομαδιαίες ή μηνιαίες φωτογραφίες. Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθείς πως μεγαλώνει η κοιλίτσα σου μήνα με το μήνα και σίγουρα θα έχεις πολύ υλικό να δείχνεις στο παιδί σου στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς σίγουρα να βλέπεις και τις διαφορές στο σώμα σου σε κάθε διαφορετική εγκυμοσύνη.
4.Έλεγξε τα φάρμακα που ήδη παίρνεις για να δεις αν μπορείς να τα συνεχίσεις
Μπορεί για παράδειγμα να λαμβάνεις αγωγή για κάποια αλλεργία ή το θυροειδή σου. Κάποια από αυτά ίσως να μην πρέπει να τα λαμβάνεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου, άρα μίλα άμεσα με τον γιατρό σου.
5. Επέλεξε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και ακολούθησε το
Σαφώς αυτό εξαρτάται από το πόσο εύκολα περνάς στην εγκυμοσύνη σου. Αλλά έστω και ένα καθημερινό περπάτημα για μισή ώρα θα σε βοηθήσει να παραμείνεις υγιής και δυνατή.
6.Ξεκίνα να κοιτάς για ρούχα εγκυμοσύνης
Κατά τη διάρκεια των δικών μου εγκυμοσυνών, διαπίστωσα πως αυτά που μου ήταν πιο χρήσιμα ήταν τα παντελόνια με ελαστική μέση. Αυτά, μαζί με σουτιέν θηλασμού, ήταν τα κομμάτια που αγόρασα από καταστήματα βρεφικών ειδών. Διαπίστωσα όμως πως δεν υπήρχε λόγος να αγοράσω μπλούζες απο αυτά τα μαγαζιά, αφού ήταν υπερτιμημένες χωρίς λόγο. Άρα προτίμησα να αγοράσω μεγαλύτερα νούμερα σε απλά καταστήματα ρούχων. Μου χρησίμευσαν και μετά την εγκυμοσύνη, όταν προσπαθούσα να επανέλθω στα κιλά μου.
7. Ξεκίνα τις βιταμίνες σου
Μπορεί να παίρνεις ήδη βιταμίνες, προσπαθώντας να μείνεις έγκυος. Οι βιταμίνες δεν είναι χρήσιμες μόνο για το μωρό, αλλά κυρίως για εσένα. Το μωρό λαμβάνει έτσι και αλλιώς τα συστατικά που χρειάζεται, αφήνοντας όμως εσένα σε έλλειψη. Έτσι χρειάζεσαι περισσότερες ! Ασβέστιο, σίδηρο και φυλλικό οξύ είναι τα sos. Προμηθεύσου τις λοιπόν σε μεγάλες ποσότητες και λάμβανέ τες πάντα σε συννενόηση με τον γιατρό σου
8. Κάνε λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν και αφότου γεννηθεί το μωρό
Είναι πολύ βοηθητικό αυτό για να μην πανικοβληθείς καθώς περνάει ο καιρός
9. Κάνε έρευνα για παιδικά προϊόντα
Πολύ χαλάρα και ήρεμα ξεκίνα την έρευνά σου για καρότσια και κούνιες. Θυμίσου ότι ένα μωρό στην πραγματικότητα χρειάζεται πολύ λιγότερα από όσα θα του αγοράσουμε, άλλα σίγουρα για αρχή θα χρειαστείς ένα κάθισμα για το αμάξι, πάνες, φορμάκια και πολύ αγάπη.