ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Μήπως η κοινωνιά έχει μη ρεαλιστικές απαιτήσεις απο μια εργαζόμενη μητέρα; Λέω … μήπως …

Μητέρα και εργασία; Και καθαριότητα στο σπίτι, και μαγείρεμα, και να ασχοληθούμε και λίγο με τον σύζυγο, αλλά κάπου εκεί μέσα να πρέπει να βρούμε και λίγο χρόνο για τον εαυτό μας; Μήπως έχουμε πολλά καρπούζια κάτω απο μια μασχάλη; Ή μήπως όλοι οι υπόλοιποι γύρω μας θεωρούν αυτονόητο πως μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα;

Επιστρέψτε στη δουλειά 3 μήνες μετά τη γέννηση του μωρού. Το μωρό, με το οποίο περάσατε εννιά μήνες, ενώ μεγάλωνε μέσα στο σώμα σας. Επιστρέψτε στη δουλειά προτού συνέλθετε καλά καλά, χωρίς να έχετε χρόνο να συνδεθείτε με το μωρό σας. Κρατήστε το μυαλό σας στη δουλειά και όχι το μικρό αβοήθητο μωρό σας, το οποίο φροντίζει κάποιος άλλος και όχι εσείς. Φροντίστε να ξεπεράσετε τα όριά σας και να υπερέχετε στη δουλειά σας – μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε μπορεί να κάνει ένας άντρας! Είναι δική σας δουλειά να το δείξετε στην κοινωνία! Δείξτε στον κόσμο ότι οι γυναίκες μπορούν να το κάνουν όλα.

Επίσης να θηλάσετε το παιδί για τουλάχιστον ένα χρόνο: Λοιπόν, κάντε 2-3 διαλείμματα άντλησης την ημέρα στη δουλειά, εφόσον υποχρεωτικά επιστρέψατε, αλλά μην το αφήσετε να σας αποσπάσει από τις υποχρεώσεις σας. Όλα κι όλα!

Χάστε τα κιλά της εγκυμοσύνης, όσο πιο γρήγορα και όσο πιο χαριτωμένα γίνεται: Φροντίστε να κοιμηθείτε 8 ώρες τη νύχτα, ώστε να μπορείτε να ασκηθείτε, να εργαστείτε και να φροντίσετε την οικογένειά σας. Μην ξεχάσετε να ξυπνήσετε και μέσα στο βράδυ 5-6 φορές για να ταίσετε το μωρό. Αλλά επίσης σηκωθείτε στις 5 π.μ. για γυμναστική, εκτός αν θέλετε να το κάνετε αφού τα παιδιά σας κοιμηθούν, όταν πρέπει επίσης να καθαρίσετε το σπίτι και να ετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα. Και φυσικά να κοιμηθείτε. Αν περισσεύει χρόνος!

Διατηρήστε ένα καθαρό, τακτοποιημένο σπίτι: Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, πλυντήρια, σίδερο είναι τα βασικά. Έχει και άλλα έξτρα… Η γυναίκα πρέπει να κλείνει τα φώτα από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Να ανακυκλώνει. Να είναι ο Άγιος Βασίλης, το κουνελάκι του Πάσχα, η νεράιδα των δοντιών, η υπεύθυνη για τα γενέθλια, ο ανιχνευτής χαμένων πραγμάτων, ο συντονιστής όλων. Να είναι διασκεδαστική. Να είναι σταθερή. Να διαβάζει παραμύθια. Να έχει πάντα καλή διάθεση.

Συντονείστε το πρόγραμμα όλων των μελών της οικογένειας: Έχει κάποιος γενέθλια; Φροντίστε να έχετε δώρα! Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν, να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, να διαβάζουν, να οδηγούν ποδήλατο, να είναι καλοί άνθρωποι, να τρώνε λαχανικά, να φορούν αντηλιακό, να πίνουν αρκετό νερό, να λένε παρακαλώ και ευχαριστώ.

Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να ντυθούν ως τον αγαπημένο τους χαρακτήρα του βιβλίου τη Δευτέρα στο σχολείο, και να φορούν κάτι κίτρινο την Πέμπτη για το μάθημα Θεατρικής Αγωγής. Σε περίπτωση που κανείς δεν σας το είπε, εάν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά, θα πρέπει να αγοράζετε νέα παπούτσια περίπου κάθε δύο μήνες. Δείτε επίσης: χειμερινά παλτά, σορτς, παντελόνια – δεν θα κάνουν στο παιδί σε λίγο.

Θυμάσαι τον σκύλο που είχες πριν κάνεις παιδιά; Γερνάει τώρα και χρειάζεται ακριβή χειρουργική επέμβαση. Χρειάζεται επίσης να το βγάλει κάποιος βόλτα, ένα νέο κρεβάτι και μυρίζει και πολύ άσχημα.

Τα παιδιά χρειάζονται πολλά ραντεβού γιατρού. Μηνιαία ως μωρά. Κάθε φορά που είναι άρρωστα. Ραντεβού ειδικών, ειδικά αν κάποιο από αυτά έχει επιπλέον ανάγκες. Κανόνισέ τα.

Θες να ασχοληθείς με το Σύλλογο γονέων; Μην ξεχνάς να είσαι και λίγο ενεργή στο γκρουπ γονιών στο viber. Μη λένε πως τους σνομπάρεις κιόλας…

Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά χρειάζονται υγιεινά γεύματα (όπως και εσείς! Προσπαθείτε να χάσετε αυτά τα τελευταία 10 κιλά πριν το καλοκαίρι). Αυτό απαιτεί προγραμματισμό γευμάτων, ψώνια και προετοιμασία γευμάτων το Σαββατοκύριακο.

Μην ξεχνάτε τον σύζυγό σας! Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη σχέση σας ζωντανή και φρέσκια. Προσπαθήστε να βγείτε έξω οι δυό σας 1-2 φορές το μήνα. Ωραία, ελεύθερος χρόνος από τα παιδιά. Πάρτε μπέιμπι σίτερ, χρεώνουν 25 ευρώ την ώρα στην περιοχή σας, οπότε φροντίστε να βάλετε μια επιπλέον υποθήκη στο σπίτι ή να πιάσετε και δεύτερη δουλειά για να μπορέσετε να το αντέξετε οικονομικά.

Α, πρέπει να έχετε και χόμπι: Είναι σημαντικό να έχετε το “χρόνο σας”. Επίσης, διαβάστε καλά, παρακολουθήστε τις τελευταίες ειδήσεις και τηλεοπτικές εκπομπές και παρακολουθήστε λίγο πολιτική, για να μπορείτε να συζητήσετε τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω θέματα με κάποιον άλλο ενήλικα, στην περίπτωση που βρεθείτε έξω στον κόσμο.

Φροντίστε να έχετε φίλες. Η κοινωνικοποίηση είναι σημαντική. Σίγουρα υπάρχουν μία ή δύο ώρες την εβδομάδα μετά από όλη τη δουλειά, τα ραντεβού, την άσκηση, το μαγείρεμα, τον προγραμματισμό, τον καθαρισμό. Ίσως βγείτε μαζί τους αφού τα παιδιά κοιμηθούν, για ένα ποτήρι κρασί και ένα φαγητό.

Τέλος, μην ξεχνάτε τον εαυτό σας: Μαλλί, νύχια, ντύσιμο και όλα πρέπει να είναι τέλεια. Τι; είστε κουρασμένη; Όχι δεν επιτρέπεται..

Πηγή: filterfreeparents.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.