Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό για μια γυναίκα από έναν άντρα που λατρεύει τη μαμά του, της φέρεται καλά, την αντιμετωπίζει με σεβασμό και κάνει ότι μπορεί για να τη βοηθήσει.

Δεν υπάρχει επίσης τίποτα χειρότερο για μια γυναίκα από έναν άντρα που είναι υποτακτικός στη μητέρα του, που αφήνει τη μαμά του να τον ελέγξει, που φοβάται τη μητέρα του και που βάζει τη μαμά του πρώτη (πάνω από τη σύντροφο ή τη γυναίκα του).

Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άντρες που δεν ξέρουν τι είδους σχέση πρέπει να έχουν με τη μαμά τους, όταν πάνε να παντρευτούν. Και πολλές φορές, η σχέση μητέρας-γιου έχει τεράστια επίδραση στο γάμο, που φτάνει σε σημείο διαζυγίου σε αρκετές περιπτώσεις.

Μεγάλο μέρος της σχέσης μητέρας-γιου προέρχεται από την παιδική ηλικία και από γεγονότα που μπορεί να έχουν συμβεί. Για παράδειγμα, ίσως ο πατέρας του έφυγε όταν ήταν μικρό παιδί και τον μεγάλωσε μόνη η μητέρα του. Ή ίσως ο πατέρας του πέθανε, και ο άντρας σας πάντα ένιωθε λύπη για τη μαμά του. Ίσως ο μπαμπάς του άνδρα να φέρεται στη μαμά του απαίσια και έτσι αισθάνεται ότι πρέπει να της φέρεται πάντα καλά εκείνος.

Ενώ όλα αυτά τα σενάρια είναι κατανοητά και μπορώ να καταλάβω την ανάγκη ενός άντρα να φέρεται καλά στη μητέρα του, υπάρχουν διαφορές μεταξύ υγιών και ανθυγιεινών σχέσεων μητέρων-γιων. Ας δούμε κάποια παραδείγματα:

Ανθυγιεινή σχέση: Ο γιος αισθάνεται πάντα υποχρεωμένος να δει τη μαμά του και να την έχει πάντα ως προτεραιότητα στα σχέδιά του. Με άλλα λόγια, θα αφήσει οτιδήποτε, αν τον καλέσει, επειδή αισθάνεται κάποιο είδος ενοχής. Αυτό προκαλεί τεράστια προβλήματα με τη σύντροφο / τη γυναίκα του.

Υγιής σχέση: Ο γιος ΘΕΛΕΙ να δει τη μητέρα του και αν τύχει να του τηλεφωνήσει και να ζητήσει να συναντηθούν όταν έχει ήδη κανονίσει κάτι άλλο της λέει ότι θα την συναντήσει για πρωινό την επόμενη ημέρα. Όταν τη συναντά, μπορεί να της δώσει μια τεράστια αγκαλιά και να πει, “Μαμά, ξέρω ότι το γνωρίζεις ήδη, αλλά πραγματικά σε αγαπώ και ειμαι εδώ για σένα.”

Ανθυγιεινή σχέση: Ο τύπος φοβάται πάντα ότι η μητέρα του θα είναι θυμωμένη μαζί του ή δεν θα του μιλήσει εάν την απογοητεύσει και δεν κάνει ό,τι του ζητά. Μια γυναίκα ή σύντροφος θα απογοητευτεί από αυτό και σίγουρα θα προκαλέσει ένταση στη σχέση τους.

Υγιής σχέση: Ο τύπος δεν φοβάται το άτομο που υποτίθεται ότι τον αγαπά άνευ όρων, και καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει γιος στην ιστορία που δεν απογοήτευσε τη μητέρα του κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αντ ‘αυτού, εάν πρέπει να πει ή να κάνει κάτι που ξέρει οτι θα αναστατώσει τη μητέρα του, θα είναι ειλικρινής γιατί ξέρει ότι η μητέρα του θα το ξεπεράσει τελικά.

Ανθυγιεινή σχέση: Ο τύπος που φοβάται τη μητέρα του. Αυτό το συναίσθημα στη συνέχεια μετατρέπεται σε ενόχληση μαζί της, η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε ενοχή επειδή αισθάνεται ενοχλημένη η μητέρα του. Λόγω αυτού, τότε θα ξεσπάσει στη γυναίκα / τη σύντροφό του, χωρίς να το καταλάβει!

Υγιής σχέση: Ένας άντρας που έχει εξαιρετική σχέση με τη μητέρα του χαίρεται που την βλέπει ΚΑΘΕ φορά που μαζεύονται. Περνάει καλά, γελούν μαζί, ίσως θυμούνται πράγματα αστεία και έχουν πολιτισμένες συζητήσεις.

Εάν είσαι μαμά, όταν ο γιος σου μεγαλώσει, κάποια στιγμή θα συναντήσει μια γυναίκα, θα την φέρνει στο σπίτι και ίσως θα θέλει να την παντρευτεί.

Προσπάθησε πραγματικά να καταλάβεις ότι είναι ερωτευμένος μαζί της και ότι θα την βάλει πάνω απο εσένα πολλές φορές. Και έτσι πρέπει να είναι!

Και κάθε μητέρα που δεν το βλέπει με αυτόν τον τρόπο είναι απλά εγωίστρια! Σίγουρα, μπορεί να είναι δύσκολο, και τα συναισθήματά σας μπορεί να πληγωθούν μερικές φορές, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό!

Όλοι οι άντρες πρέπει να αντιμετωπίζουν τις μητέρες τους με καλοσύνη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Αυτό είναι δεδομένο.

Αλλά πρέπει να το κάνει επειδή θέλει ο ίδιος και όχι επειδή το απαιτεί η μαμά. Καμία μαμά δεν είναι τέλεια, αλλά οι άνδρες πρέπει να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να προσπαθήσουν να έχουν την καλύτερη σχέση που πιθανώς μπορούν με τη μητέρα τους, ΚΑΙ για να διευκολύνουν την σχέση μεταξύ της μαμάς και της συντρόφου ή της συζύγου τους.

 

Πηγή: huffpost.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.