Ένα καταπληκτικό μικρού μήκους animation που μιλάει για την απειλή στις στις προοπτικές σταδιοδρομίας των γυναικών.

Η ταινία κινούμενων σχεδίων της Σουηδής σκηνοθέτιδας Anna Mantzaris, στην οποία παρακολουθούμε ένα γυναικείο χαρακτήρα μέσα από μια σειρά απρεπών συμπεριφορών σε ένα γραφείο το οποίο κυριαρχείται από άντρες.

Η ταινία δόθηκε στη δημοσιότητα ανήμερα της Ημέρας των Γυναικών, σηματοδοτώντας την έναρξη μια νέας καμπάνιας της οργάνωσης Global Women που ζητά τον τερματισμό της «Ποινής της Μητρότητας».

Η «Ποινή της Μητρότητας» δεν είναι άλλη από τα διάφορα κωλύματα που συναντούν στην εργασία τους οι γυναίκες αφότου γίνουν μητέρες.

Τα μειονεκτήματα είναι πάμπολλα και μεταξύ αυτών και το ότι «κερδίζουν, κατά μέσον όρο, 12,5% λιγότερα στην εργασιακή ζωή τους παρόλο που εργάζονται αντίστοιχες ώρες με τους άντρες και τους μη γονείς μέχρι το ότι τις παρακάμπτουν στις προαγωγές και στις προοπτικές ανέλιξης απλά και μόνον επειδή είναι μητέρες» υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, η με έδρα τη Νέα Ζηλανδία οργάνωση.

Δείτε την ταινία εδώ:

Πηγή: womantoc.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.