Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης είναι διαφορετικά για την κάθε γυναίκα. Μερικές γυναίκες αισθάνονται τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης μία ή δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη, ενώ άλλες δεν θα παρατηρήσουν καμία διαφορά για εβδομάδες ή ακόμα και μήνες. Παρακάτω, αναφέρονται τα πιο κοινά και πιο αξιόπιστα σημάδια εγκυμοσύνης.

Διακοπή περιόδου:

Το πρώτο, και πιο προφανές και αξιόπιστο σημάδι της εγκυμοσύνης, είναι η καθυστέρηση στην περίοδο σας. Εάν το ωάριο έχει γονιμοποιηθεί επιτυχώς, έχει περάσει μέσω της σάλπιγγας και κατάφερε να εμφυτευτεί στη μήτρα, ο έμμηνος κύκλος σταματά. Μετά από μια εβδομάδα χαμένου εμμηνορροϊκού κύκλου θα πρέπει να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης.

Εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι θετικά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Άλλοι λόγοι για διακοπή της περιόδου είναι το άγχος, η υπερβολική άσκηση, η απώλεια βάρους ή το οι διατροφικές διαταραχές. Στο πρώτο τρίμηνο, ορισμένες γυναίκες παρουσιάζουν ελαφριά αιμορραγία ή στίγματα, αλλά συνήθως δεν είναι ανησυχητικό.

Κράμπες στο στομάχι

Επιπλέον, κράμπες στο στομάχι ή στη μήτρα εμφανίζονται συχνά λίγο πριν ή κατά την διάρκεια των ημερών που κανονικά θα περιμένατε την περίοδό σας, αλλά απλά οφείλεται σε αλλαγές στη μήτρα και στις νέες ορμόνες.

Ευαίσθητο Στήθος

Ένα άλλο πρώιμο σημάδι είναι τα ευαίσθητα στήθη. Το στήθος των γυναικών γίνεται συχνά πρησμένο και πονά. Μπορεί να συμβεί περίπου μία ή δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη και θα προκληθεί από την αλλαγή των επιπέδων των ορμονών. Μην ανυσηχείτε όμως. Θα χαλαρώσει σε μερικές εβδομάδες.

Ναυτία

Το πιο κοινό πρόβλημα είναι η ναυτία. Συχνά ξεκινά περίπου την 6η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, αλλά δεν επηρεάζονται όλες οι γυναίκες απο αυτό, καθώς μερικές δεν έχουν καθόλου ναυτία.

Η πρωινή αδιαθεσία είναι ίσως το πιο γνωστό και κοινό σημάδι όταν μιλάμε για σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Συχνά ξεκινά και αυτό περίπου την 6η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Συχνή ούρηση

Η έγκυος γυναίκα συχνά αισθάνεται αυξημένη ανάγκη ούρησης κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Η αυξημένη ροή αίματος κάνει τα νεφρά της εγκύου να παράγουν έως και 25% περισσότερα ούρα.

Η αυξημένη ούρηση μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά τη σύλληψη, αλλά συνήθως βρίσκεται στο κορυφαίο στάδιο μεταξύ της εβδομάδας 9 και 16 της εγκυμοσύνης. Στη συνέχεια ηρεμεί και αυξάνεται ξανά στο τρίτο τρίμηνο, όταν η αναπτυσσόμενη μήτρα ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη της γυναίκας.

Κούραση

Η κόπωση ή το αίσθημα ασυνήθιστης κούρασης και εξαντλησης είναι φυσιολογικό κατά την εγκυμοσύνη και μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα. Μια γυναίκα μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται κόπωση μόλις μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη. Αυτό σχετίζεται κυρίως με το υψηλό επίπεδο προγεστερόνης, αλλά επίσης επηρεάζεται από χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και αυξημένη παραγωγή αίματος στο σώμα.

Πόσο νωρίς εμφανίζονται σημάδια εγκυμοσύνης;

Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης εμφανίζονται συνήθως μία ή δύο εβδομάδες από τη σύλληψη. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα σημάδια και συμπτώματα δεν είναι αποκλειστικά σημάδια για την εγκυμοσύνη. Μπορούν να δείξουν ότι η περίοδος σας πρόκειται να ξεκινήσει ή ότι μπορεί να έχετε αρρωστήσει. Ταυτόχρονα, θα μπορούσατε να είστε έγκυος χωρίς να έχετε κανένα από αυτά τα συμπτώματα. Εάν διακοπεί η περίοδός σας και παρατηρήσετε κάποια ή όλα τα παραπάνω σημπτώματα, κάντε τεστ εγκυμοσύνης. Εάν το τεστ είναι θετικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας. Όταν επιβεβαιώσετε μια εγκυμοσύνη, μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για τα επόμενα βήματα.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.