Σε μια ιστορική ψηφοφορία, η Γερουσία εξέλεξε την Deb Haaland ως την πρώτη γυναίκα ιθαγενή, που εκλέγεται σε τόσο υψηλό δημόσιο αξίωμα, όπως αυτό του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Haaland ανήκει στην φυλή Laguna Pueblo, που εδρεύει στο Νέο Μεξικό και με 51 ψήφους υπέρ και 41 κατά, είναι η νέα υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ. Πρόκειται σαφώς για μια καταξίωση που άργησε αιώνες να έρθει για τους αυτόχθονες πληθυσμούς της περιοχής, αλλά η μαχητική Deb δεν φαίνεται να επηρεάζεται απο τα εμπόδια. Η ίδια δηλώνει υπέρμαχος των αγροτικών κοινοτήτων, αλλά και κάθε είδους μειονότητας, όπως είναι οι Αμερινδιάνοι.

Είναι μαραθωνοδρόμος, πρώην αλκοολική, έχει μια κόρη που μεγάλωσε μόνη της, είναι καθολική και έχει αστείρευτο επιχειρηματικό δαιμόνιο.

Οι αυτόχθονες ιθαγενείς και οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές σε όλη την χώρα, χαιρέτισαν την εκλογή της “Είναι το κατάλληλο πρόσωπο να διαχειριστεί το Εσωτερικών, σε μια εποχή αναδιοργάνωσης και αναγέννησης”, λένε.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.