Ξέρετε γιατί οι περισσότερες γυναίκες λένε οτι “βρίσκονται σε σχέση” για να της αφήσει ήσυχη ο άντρας; Επειδή οι περισσότεροι άντρες δεν μπορούν να αποδεχτούν την απάντηση “ευχαριστώ δεν ενδιαφέρομαι”. Εάν ακούσουν οτι μια γυναίκα δεν ενδιαφέρεται, θίγεται ο εγωισμός τους και προχωράνε στην επίθεση. Έτσι, οι γυναίκες αναγκάζονται πολλές φορές να πούν οτι βρίσκονται σε σχέση, ακόμα και εάν αυτό δεν είναι αλήθεια, για να αποφύγουν τον άντρα χωρίς εκείνος να το πάρει προσωπικά.

Οι περισσότεροι σκέφτονται με τον εξής τρόπο:

“Είναι σε σχέση” – άρα δεν είναι οτι δεν θέλει εμένα – απλώς έχει ήδη άλλον άντρα στη ζωή της.

“Ευχαριστώ πολύ δεν ενδιαφέρομαι” – Δεν είμαι αρκετά καλός γι αυτήν; δεν κατάλαβα… άντε βρε σαύρα που νομίζεις οτι θα βρείς καλύτερο που κάθομαι και σου δίνω και αξία.

Το θέμα όμως είναι, οτι ακόμα και τη στιγμή που μια γυναίκα δηλώνει οτι βρίσκεται σε σχέση, υπάρχουν πολλοί που θα επιμείνουν. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν οι γυναίκες, αλλά με το να δηλώνουν οτι υπάρχει κάποιο αρσενικό στη ζωή τους, προσπαθούν να γλιτώσουν τυχόν λεκτική η ακόμα και σωματική κακοποίηση.

Είναι θλιβερό το γεγονός οτι οι γυναίκες πρέπει να πουν ψέμματα επειδή μερικοί δεν σέβονται το “όχι”. Η πρόταση “ευχαριστώ δεν ενδιαφέρομαι” ή “ευχαριστώ δεν θέλω” θα έπρεπε να είναι αρκετή. Δεν θα έπρεπε οι γυναίκες να μπαίνουν στη διαδικασία να δώσουν μια απάντηση για να μην πληγωθεί ο εγωισμός του κάθε άντρα.

Το κάνουμε όμως, για να προστατευτούμε.

Σε ένα γκάλοπ έγινε η εξής ερώτηση: Έχετε δεχτεί προσβολές, κακοποίηση είτε λεκτική είτε λεκτική ή σας έχουν ακολουθήσει μέχρι το σπίτι σας ενώ είχατε πει οτι δεν ενδιαφέρεστε;

ΝΑΙ – 75%

ΟΧΙ – 10%

ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – 15%

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια γυναίκα έχει πει σε κάποιον φίλο, συνεργάτη ή γνωστό να κάνει οτι είναι ζευγάρι μαζί της σε κάποιο μπαρ για να διώξει κάποιον ανεπιθύμητο άντρα.

Οι πιθανότητες να αφήσει ένας άντρας ήσυχη μια γυναίκα όταν λέει οτι είναι σε σχέση δεν είναι επειδή δέχτηκε την “ήττα” του, αλλά επειδή σέβεται τον άλλον άντρα. “Ανήκει” σε κάποιον άλλον και άρα δεν ακουμπάμε.

Πόσες γυναίκες έχουν θίξει το γεγονός οτι όταν ένας άντρας τις ενοχλέι σε κάποιο χώρο εκτός σπιτιού και εμφανίζεται ο σύντροφός τους (είτε ο αληθινός είτε ο ψεύτικος) και παρεμβαίνει – ο ανεπιθύμητος άντρας ζητάει συγγνώμη απο το σύντροφο και όχι απο τη γυναίκα που ενοχλούσε παρόλο που του είπε όχι.

Να ξεκαθαρίσουμε οτι: ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Με αυτό το άρθρο θα θέλαμε να θίξουμε μια κατάσταση που συμβαίνει πάρα πολύ συχνά, και εάν θέλουμε να πάμε μπροστά και να σέβεται ο ένας τον άλλον ανεξάρτητα απο το φύλο στο οποίο ανήκει, πρέπει να καταλάβουμε οτι έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Πηγή: The Female Lead Instagram: @the_female_lead


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.