Μαμάδες που δεν έχετε δουλειά γραφείου, ή που εργάζεστε part time, ή που δεν εργάζεστε καθόλου. Αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Πόσες φορές έχετε ακούσει το επικό: “Αφού κάθεσαι σπίτι και δεν εργάζεσαι, είσαι τυχερή”.

Ή ακόμα και απο τον σύζυγό σας, μπορεί να έχετε ακούσει: “Αφού κάθεσαι όλη μέρα σπίτι, γιατί είσαι τόσο κουρασμένη; τι κάνεις όλη μέρα;”.

Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά….

Όποια δουλειά κι αν πάω να ξεκινήσω να κάνω, θα διακοπεί πάνω απο είκοσι φορές. Ξαφνικά, το να πλύνεις πέντε πιάτα, αντί να πάρει δέκα λεπτά, μπορεί να πάρει και μισή ώρα.

Δεν μπορώ να φάω με την ησυχία μου, χωρίς να σηκωθώ εκατό φορές είτε να σκουπίσω το ένα παιδί που μόλις έκανε κακά (ΠΑΝΤΑ την ώρα που έχουμε κάτσει να φάμε), είτε να φέρω κι άλλες χαρτοπετσέτες γιατί το άλλο παιδί λερώθηκε λίγο παραπάνω, είτε να βάλω κι άλλο πιάτο φαγητό, το οποίο πάντα δεν τρώγεται απο τα παιδιά.

Το να βάλω μια ηλεκτρική σκούπα, πρέπει να γίνει ώρα που τα παιδιά είναι αρκετά απασχολημένα με το παιχνίδι τους, έτσι ώστε να μην αρχίσουν να ουρλιάζουν για να ακουστούν πάνω απ’ το θόρυβο της σκούπας.

Δεν είναι τόσο απλό το να κάνω μπάνιο. Πως θα αφήσεις τα παιδιά μόνα τους χωρίς επίβλεψη;

Μία φορά το επιχείρησα και το μικρό έπεσε απ’ τον καναπέ που χοροπηδούσε, πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού.

Σιδέρωμα; θα αστειεύεσαι βέβαια….

Μαγείρεμα… φυσικά και πρέπει να φάει όλη η οικογένεια.

Μερικές μέρες όμως, πρέπει να διαλέξεις εάν θα σιδερώσεις, θα σκουπίσεις και θα σφουγγαρίσεις και θα διαβάσεις τα παιδιά ή εάν θα μαγειρέψεις κάτι άλλο εκτός απο μακαρόνια…πάλι.

Είμαι λοιπόν κουρασμένη γιατί πέρα από όλα αυτά, έχω και τη γκρίνια, τους τσακωμούς και τα μούτρα των παιδιών. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου αλλιώς.

Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν μπορώ να παραπονεθώ εάν η κούρασή μου έχει συσσωρευτεί. Γι’ αυτό καλό είναι να μη μιλάτε εσείς που δεν ξέρετε, και να μην τα περιμένετε όλα έτοιμα.

Καμία φορά καλό είναι να το βουλώνουμε απλά.

 

 

** ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ**


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.