Σήμερα ψήνουμε αφράτα, μοσχομυριστά cookies με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας.
Υλικά:
- 150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 130γρ με 140γρ καστανή ζάχαρη ή ακατέργαστη ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε)
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 300γρ αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια (προσοχή να είναι ακέρωτα)
- 200γρ σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Καλύπτουμε δύο ρηχά ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Προθαιρμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε με τη ζύμη.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δε χρειάζεται να χτυπήσουμε το μείγμα για αρκετή ώρα.
Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξύσμα πορτοκαλιού. Μπορούμε σε αυτό το σημείο να χρησιμοποιήσουμε το εξάρτημα γάντζο από το μίξερ μας ή μια ξύλινη κουτάλα.
Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα cookies θα απλώσουν και θα φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ στις αντιστάσεις για 15 με 18 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα απαλό χρυσό χρώμα εξωτερικά.
Προσοχή! Μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πάνω στο ταψί.
Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσουμε. Διατηρούνται καλά κλεισμένα σε κουτί για περίπου 6 μέρες.
Σημειώσεις: Μπορείτε, αν θέλετε, να περάσετε το αλεύρι ολικής από το μπλέντερ ή τη μηχανή του καφέ, για να γίνει σαν πούδρα. Επίσης, το αλεύρι ολικής μπορεί να αντικατασταθεί και με λευκό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τέλος, προτιμήστε ψιλή καστανή ζάχαρη, έτσι ώστε να διαλυθεί πιο εύκολα στη ζύμη. Αν δε βρείτε, μπορείτε να περάσετε και τη ζάχαρη από το μπλέντερ για να σπάσει και να γίνει πιο λεπτή.
Πηγή: handmadelittletreats.gr