Υλικά:

  • Μία συσκευασία αλεύρι φαρινάπ που φουσκώνει μόνο του
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν-πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 3 λεμόνια
  • Τον χυμό από τα 3 λεμόνια
  • 1 γιαούρτι (υπολόγισε ένα κεσεδάκι)
  • Μία πρέζα αλάτι

Για το γλάσο λεμονιού:

  • 100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Τον χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  • 1 βανίλια

 

Εκτέλεση:

Για αρχή, χτυπάμε σε ένα βαθύ μπολ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και τον χυμό από τα λεμόνια και το πορτοκάλι.

Ανακατεύουμε πάλι όλα μαζί τα υλικά και ρίχνουμε το αλάτι και το γιαούρτι.

Προσέχουμε να ανακατεύουμε με κυκλικές απαλές κινήσεις για να παραμείνει αφράτο το μείγμα του κέικ.

Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη κέικ που θα μπορεί να απλωθεί στο ταψί μας.

Μπορεί να μην χρειαστούμε και όλο το αλεύρι ανάλογα τη σύσταση που επιθυμούμε.

Ρίχνουμε το μείγμα της λεμονόπιτας σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι της επιλογής μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Αντί για βούτυρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολλα.

Μόλις γίνει, το κέικ μας, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 1 ώρα να κρυώσει, πριν βάλουμε από πάνω το γλάσο.

Συνεχίζουμε με τη παρασκευή του γλάσου.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε καλά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ενσωματωθεί το ένα υλικό μέσα στο άλλο και έπειτα ρίξε μέσα το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό από το λεμόνι και τη βανίλια.

Ανακάτεψε με το μίξερ σου μέχρι να γίνει μία κρέμα και έτοιμο το γλάσο λεμονιού.

Με το που κρυώσει το κέικ μας, άπλωσε από πάνω το γλάσο που φτιάξαμε και στόλισε το καλά σε όλη την επιφάνεια του.

Άφησε το στο ψυγείο να παγώσει για 1-2 ώρες ή κατανάλωσε το όπως είναι.

Η μυρωδάτη λεμονόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

 

Καλή Όρεξη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: eisaimonadiki.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.