ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο αλεύρι τύπου φαρίνα
- 500 γραμμάρια καρότο τριμμένα
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 φλυτζάνι χυμό ανανά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλυτζάνι καρυδόψιχα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλο
Εκτέλεση:
Δουλεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα καρότα, τα μπαχαρικά, το χυμό, το μπέικιν πάουντερ και τη φαρίνα.
Ανακατεύουμε καλά και τελευταία βάζουμε τα καρύδια.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και μεταφέρουμε εκεί το χυλό του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ωρα στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρεται πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: cookpad.gr