Νόστιμη και εντυπωσιακή για τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια!
Υλικά:
Υλικά για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. φουντούκια αλεσμένα
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την κρέμα
- 600 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος
- 600 γρ. κουβερτούρα
- 4 κ.σ. μερέντα
- 5 γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο κοσκινισμένα, όπως και τα φουντούκια, τα ανακατεύετε απαλά, με μία μαρίζ.
Βάζετε το μείγμα σε 26αρι ταψί και το ψήνετε 30 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Χωρίζετε το παντεσπάνι σε δύο πάτους.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια, ( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύετε απαλά να ενωθούν.
Βρέχετε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση σας αρέσει.
Βάζετε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτετε την τούρτα, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.
Πηγή: zzcook.blogspot.gr