‘Ενα γλυκό εύκολο και πεντανόστιμο, για να συνοδεύσετε το γεύμα της ημέρας των ερωτευμένων…. και όχι μόνο!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια φέτες φράουλας
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρες

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C στον αέρα.

Βουτυρώνετε ένα ταψί 9×13 ιντσών.

Ευθυγραμμίστε ένα φύλλο ψησίματος με φύλλο αλουμινίου

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια και το λιωμένο βούτυρο.

Ψήστε στο φούρνο έως ότου τα καρύδια ροδίσουν και μυρίσουν, περίπου 15 λεπτά. Ανακατέψτε περιστασιακά.

Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τα 2/3 του μείγματος καρυδιού πάνω στο κάτω μέρος του βουτυρωμένου ταψιού 9×13 ιντσών.

Σε ένα μεγάλο μπολ, κτυπήστε το ασπράδι του αυγού με το χυμό λεμονιού

Προσθέστε σταδιακά τη λευκή ζάχαρη ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε.

Προσθέστε και διπλώστε μέσα τις φράουλες.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την κρέμα με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει σκληρή αλλά όχι κοκκώδης.

Προσθέστε στο μείγμα φράουλας.

Απλώστε πάνω από την κρούστα στο πιάτο και απλώστε ομοιόμορφα.

Γεμίστε με το υπόλοιπο μείγμα καρυδιών.

Καταψύξτε για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Καλή όρεξη!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.