Υλικά:
- 1 κ.γ. Tριμμένη κανέλλα
- ¼ κ.γ. Tριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2κ.σ. Zάχαρη
- Bούτυρο
- 4 αυγά
- 150ml Kρέμα γάλακτος πλήρης
- Βανίλια εκχύλισμα
- 10 Φέτες ψωμί brioche ή λευκό ψωμί του τόστ
- Μέλι
- Βούτυρο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος , τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει ελαφρά το μείγμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά το μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μισή κουταλιά του γλυκού βούτυρο στο τηγάνι, βουτάμε μια φέτα ψωμιού μέσα στο μείγμα με τα αυγά ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές και το ψήνουμε.
Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά, με μία σπάτουλα το γυρίζουμε από την άλλη και μόλις ετοιμαστεί το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, βάζοντας λίγο βούτυρο στο τηγάνι, βουτώντας το ψωμί μέσα στο μείγμα με τα αυγά και ψήνοντας το και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε ζεστά με μέλι και βούτυρο.
Πηγή: stronoumetrapezi.gr