Υλικά:
– 3 αυγά
– 125 γραμμάρια ζάχαρη
– 100 ml γάλα
– 100ml σπορέλαιο
– 155 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ
– 2 βανίλιες
– 4 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση:
– Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
– Ρίχνουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, το αλεύρι , 4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κακάο και τα χτυπάμε 2 λεπτά.
– Τοποθετούμε το μείγμα μας στην λαδόκολλα σε ταψί.
– Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 λεπτά και άλλα 10 λεπτά σβησμένο!
Σιρόπι:
– Βράζουμε 2 ποτηριά νερό με 2 ποτηριά ζάχαρη για 4 λεπτά.
– Αφού αρχίζει να βράζει μετράμε.
– Βγάζουμε το γλυκό και σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά.
Κρέμα:
– Χτυπάμε 2 μορφατ μεταλλικά κουτιά σε σαντιγί.
– Ρίχνουμε 1 κουτί μεταλλικό ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό.
– Αφού κρυώσει το γλυκό, τοποθετούμε την κρεμά και το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα
Γλάσσο:
– Ζεσταίνουμε 230 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρες καλά.
– Τοποθετούμε 250 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια σε ένα μπολ.
– Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε.
– Τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
– Ρίχνουμε 1 κουτάλια της σούπας λάδι.
– Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να γίνει λίγο χλιαρό και το τοποθετούμε πάνω στην κρέμα!