Υλικά:

– 3 αυγά
– 125 γραμμάρια ζάχαρη
– 100 ml γάλα
– 100ml σπορέλαιο
– 155 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ
– 2 βανίλιες
– 4 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση:

– Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
– Ρίχνουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, το αλεύρι , 4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κακάο και τα χτυπάμε 2 λεπτά.
– Τοποθετούμε το μείγμα μας στην λαδόκολλα σε ταψί.
– Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 λεπτά και άλλα 10 λεπτά σβησμένο!

Σιρόπι:

– Βράζουμε 2 ποτηριά νερό με 2 ποτηριά ζάχαρη για 4 λεπτά.
– Αφού αρχίζει να βράζει μετράμε.
– Βγάζουμε το γλυκό και σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά.

Κρέμα:

– Χτυπάμε 2 μορφατ μεταλλικά κουτιά σε σαντιγί.
– Ρίχνουμε 1 κουτί μεταλλικό ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό.
– Αφού κρυώσει το γλυκό, τοποθετούμε την κρεμά και το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα

Γλάσσο:

– Ζεσταίνουμε 230 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρες καλά.
– Τοποθετούμε 250 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια σε ένα μπολ.
– Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε.
– Τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
– Ρίχνουμε 1 κουτάλια της σούπας λάδι.
– Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να γίνει λίγο χλιαρό και το τοποθετούμε πάνω στην κρέμα!

Καλή Όρεξη!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.