Υλικά:

  • 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή 2% αν το προτιμάτε
  • 100 γρ. γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 6 κουτ. σούπας μέλι
  • 8 ζελατίνες μικρές (13,5γρ.)

Για το σερβίρισμα

  • Μαύρη κορινθιακή σταφίδα
  • Καρύδια
  • Λίγο μέλι

Εκτέλεση:

  • Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5-6 λεπτά.
  • Βάζετε το γάλα να κάψει και διαλύετε μέσα σε αυτό τη ζελατίνα αφού τη στύψετε από το νερό.
  • Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ, περνώντας το από σουρωτήρι και ανακατεύετε μέσα το μέλι και μετά την κρέμα γάλακτος.
  • Συμπληρώνετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
  • Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο σπορέλαιο μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου και ρίχνετε μέσα το μείγμα της πανακότας.
  • Την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  • Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με σταφίδες και καρύδια και περιχύνετε με λίγο επιπλέον μέλι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: enimerotiko.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.