Υλικά:
- 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή 2% αν το προτιμάτε
- 100 γρ. γάλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 6 κουτ. σούπας μέλι
- 8 ζελατίνες μικρές (13,5γρ.)
Για το σερβίρισμα
- Μαύρη κορινθιακή σταφίδα
- Καρύδια
- Λίγο μέλι
Εκτέλεση:
- Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5-6 λεπτά.
- Βάζετε το γάλα να κάψει και διαλύετε μέσα σε αυτό τη ζελατίνα αφού τη στύψετε από το νερό.
- Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ, περνώντας το από σουρωτήρι και ανακατεύετε μέσα το μέλι και μετά την κρέμα γάλακτος.
- Συμπληρώνετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο σπορέλαιο μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου και ρίχνετε μέσα το μείγμα της πανακότας.
- Την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με σταφίδες και καρύδια και περιχύνετε με λίγο επιπλέον μέλι.
Πηγή: enimerotiko.gr