Συνταγή για 20 περίπου μηλοπιτάκια
Υλικά:
- 600 γρ τριμμένο μήλο (στο χοντρό του τρίφτη)
- 60 γρ μέλι
- 100 γρ φουντούκια κοπανισμένα σε γουδί
- 50 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη κανέλα
- φύλλο κρούστας για το τύλιγμα
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα τριμμένα μήλα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Το βούτυρο το βάζουμε όπως είναι σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα μας τα υλικά.
Παίρνουμε το φύλλο κρούστας, το ανοίγουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας και το κόβουμε στη μέση.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα από τη γέμιση και την απλώνουμε κατά μήκος του απλωμένου φύλλου. Το φύλλο το έχουμε μπροστά μας από τη φαρδιά του πλευρά και όχι από τη στενή του.
Για να κάνουμε τα γυριστά μηλοπιτάκια διπλώνουμε το φύλλο μαζεύοντας απαλά μέσα στο φύλλο τη γέμιση.
Μόλις τελειώσει το δίπλωμα, γυρνάμε το φύλλο προς τα μέσα ώστε να γίνει το σαλιγκάρι που θέλουμε.
Βάζουμε τα πιττάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
*Δε βάζουμε πολλή ποσότητα γέμισης στα πιττάκια γιατί όταν τα γυρίσουμε να γίνουν σαλιγκάρι το φύλλο θα σκίσει. Επίσης δε διπλώνουμε τσίτα τα πιττάκια γιατί πάλι το φύλλο θα σκίσει. Χρειάζεται λίγη γέμιση κάθε φορά (το πολύ 2 κουταλιές της σούπας) απλωμένη κατά μήκος του φύλλου και απαλό δίπλωμα.
Καλή Όρεξη!
Πηγή: karidotsouflo.gr