Υλικά
- 6 αυγα
- 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλυτζ . τσαγιού τρούφα
Σιρόπι
- 2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλυτζ. τσαγιού νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού
Επικάλυψη
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 125 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. νισεστέ
- 1 ποτήρι γάλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, έπειτα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 25 εκ. ή 26 εκ. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε με κουτάλα το ζεστό σιρόπι στο γλυκό να πάει παντού.
Για το σιρόπι ρίχνουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε 7 λεπτά (μετράμε από το σημείο βρασμού).
Για την επικάλυψη ρίχνουμε τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Περιχύνουμε τη γκανάζ πάνω στο γλυκό και πασπαλίζουμε με τρούφα.
Καλή Όρεξη!
Πηγή: enimerotiko.gr