Τα μπισκότα με γεύση μπανάνας συνδιάζονται τέλεια με κομμάτια σοκολάτας. Καλύτερο είναι εάν υπάρχει η δυνατότητα, να καταναλωθούν την ίδια μέρα, αλλιώς μπορείτε να τα διατηρήσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο για 1-2 μέρες.
Υλικά:
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
100 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 αυγό χτυπημένο
100 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. κουάκερ
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μεγάλα κομμάτια ή σταγόνες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180c στον αέρα. Βουτυρώνετε δύο λαμαρίνες. Καθαρίζετε και κόβετε σε κομματάκια τη μπανάνα και τη βάζετε στο μίξερ.
Προσθέτετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό και χτυπάτε μέχρι να γίνει πολτός. Προσθέτετε το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ και τα κουάκερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτε τα κομμάτια της σοκολάτας. Ανακατεύετε καλά.
Βάζετε στις λαμαρίνες τα κουταλιές σούπας απο το μείγμα (1 κάθε φορά) για να γίνουν μπισκότα, και ψήνετε για 15 -20 λεπτά. Τα βγάζετε απο το φούρνο, τα αφήνετε για 5 λεπτά, και στη συνέχεια τα βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν.
**Εάν δεν σας αρέσει η μπανάνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 κουταλιές της σούπας κακάο**
Καλή Όρεξη!