Μαγικά Σοκολατένια Ραβδιά

Υλικα:

Για τη Ζύμη:

1 x 7 γρ. φακελάκι αποξηραμένης μαγιάς

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

110 ml ζεστό νερό

1 μεγάλο πορτοκάλι

250g απλό αλεύρι

Ηλιέλαιο για λίπανση του μπολ

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες αλατιού (προαιρετικά)

 

Για την Επικάλυψη:

200 γρ. σοκολάτας γάλακτος

70 γρ. λευκή σοκολάτα

Επιλογή ζαχαρωτών σε διαφορετικά χρώματα και σχήματα.

 

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε ενεργοποιώντας τη μαγιά. Βάλτε τα περιεχόμενα του φακελίσκου στο μπολ του ανάμιξης σας και προσθέστε τη ζάχαρη και 110 ml ζεστό νερό. Ανακατέψτε τα λίγο με ένα κουτάλι και αφήστε το μόνο του για περίπου 5 λεπτά, έως ότου η ζύμη αρχίσει να φουσκώνει. Έτσι ξέρετε ότι αρχίζει να λειτουργεί.

Ενώ η μαγιά κάνει τη δουλειά της, αφαιρέστε το ξύσμα από το πορτοκάλι με ένα λεπτό τρίφτη, προσέχοντας να μην πάει πολύ βαθιά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μπολ και βάλτε το στο μίξερ που είναι εφοδιασμένο με το άγκιστρο ζύμης.

Ενεργοποιήστε το και ανακατέψτε μέχρι να συγκεντρωθεί σε μια ζύμη – περίπου 5 λεπτά. Εάν η ζύμη φαίνεται και αισθάνεται λίγο στεγνή, πασπαλίζουμε με λίγο περισσότερο νερό μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα και συνεχίστε να ζυμώνετε για 5 λεπτά. Εάν δεν διαθέτετε αναμικτήρα, μπορείτε να το κάνετε με το χέρι – είναι καλή γυμναστική!

Αλείψτε ένα μπολ ανάμιξης μεσαίου μεγέθους με λίγο λάδι και βάλτε μέσα τη σφαίρα της ζύμης και στη συνέχεια καλύψτε το σφιχτά με μεμβράνη προσκόλλησης και αφήστε το να ξεκουραστεί. Η ζύμη πρέπει να ξεκουραστεί για 30 έως 45 λεπτά έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Θερμάνετε το φούρνο σας στους 200 ˚C / 180˚C στον αέρα. Ετοιμάστε ένα ταψί με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος.

Σκονίστε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και τοποθετήστε τη ζύμη και γυρίστε την στην αλευρώδη επιφάνεια. Στη συνέχεια ζυμώστε με το χέρι για λίγα λεπτά.

Χωρίστε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και διαμορφώστε το καθένα σε ράβδο μήκους 20 εκατοστών. Τοποθετήστε τις ράβδους δίπλα-δίπλα στον επενδεδυμένο δίσκο ψησίματος, σε απόσταση μεταξύ τους.

Πασπαλίστε με ένα βουρτσάκι τις ράβδους με το γάλα (ή ηλιέλαιο εάν θέλετε χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα) και πασπαλίζετε με νιφάδες θαλασσινού αλατιού εάν θέλετε.

Βάλτε το δίσκο στο φούρνο και ψήστε για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν χρυσά στην κορυφή και να ακουστούν κούφια αν τα χτυπήσετε λίγο στην κάτω πλευρά.

Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς (σε επιφάνεια με λίγο χαρτί ψησίματος κάτω ή απευθείας σε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος) πριν τα διακοσμήσετε, διαφορετικά η σοκολάτα δεν θα κολλήσει.

Για την Επικάλυψη: Βάλτε μια κατσαρόλα στην εστία και προσθέστε λίγο νερό έτσι ώστε να φτάσει περίπου 5 εκατοστά. Φέρτε το νερό σε βράση και στη συνέχεια γυρίστε τη φωτιά προς τα κάτω, ώστε να σιγοβράζει απαλά.

Σπάστε τη σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια και βάλτε την στη θερμομονωτική λεκάνη και στη συνέχεια τοποθετήστε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, ανακατεύοντας κατά καιρούς. Βεβαιωθείτε ότι το κάτω μέρος του μπολ δεν αγγίζει το ζεστό νερό, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση της σοκολάτας. Μπορείτε επίσης να λιώσετε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων.

Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος σε έναν ρηχό δίσκο (ένας δίσκος ψησίματος λειτουργεί καλά) και βυθίστε τις ράβδους στη σοκολάτα για να τις καλύψετε, αφήνοντας αρκετά ακάλυπτες στο ένα άκρο, ώστε να μπορείτε να τις κρατήσετε. Βάλτε τα σε ένα ταψί με επένδυση. Πασπαλίστε τα ραβδιά με χρωματιστά διακοσμητικά ζαχαρωτά και αφήστε τα να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Ενώ κρυώνουν, λιώστε τη λευκή σοκολάτα όπως παραπάνω. Βρέξτε τις ράβδους με τη λευκή σοκολάτα σε σχέδιο ζιγκ ζαγκ.

Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα ακόμη λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή Όρεξη!

** Βασισμένο σε συνταγή του Gordon Ramsey

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *