Υλικά:

  • 250 γραμμάρια ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 ‏αυγά
  • 1 κούπα ‏ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια ‏τυρί μασκαρπόνε
  • 1 κούπα ‏διπλό εσπρέσσο
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ καλούα
  • 4 κούπες ‏φαρίνα κόκκινη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού ‏κακάο

 

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τα ασπράδια απ’ τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ ώσπου να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη (σ’ ένα μπολ).

Στο μίξερ, ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά.

Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να έχουμε ένα ομογενές μείγμα.

Ρίχνουμε το μασκαρπόνε, προσθέτουμε τον καφέ, το λικέρ και το κακάο (αφού τα έχουμε αναμίξει πρώτα μαζί) και χτυπάμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φαρίνα με το μπέικιν πάουντερ.

Στο μπολ με το μείγμα, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τη μαρέγκα (σε δόσεις) και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, ώσπου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Στρώνουμε ένα μικρό και βαθύ ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, πασπαλίζουμε με κακάο και απολαμβάνουμε.

 

Καλή Όρεξη!

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: mama365.gr

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.