Yλικά:

  • 5 μπανάνες (400 γρ)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. καρύδα
  • 250 γρ. τριμμένα μπισκότα πτι μπέρ
  • 30 γρ. κακάο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα

 

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τις μπανάνες τις βάζουμε στο μπλέντερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αλέθουμε όλα μαζί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την καρύδα
  • ξαναχτυπάμε και τέλος προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο.
  • Τ αλέθουμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ και στο υπόλοιπο μισό προσθέτουμε το κακάο.
  • Ξαναλέθουμε με το μπλέντερ και βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα με κακάο σε ένα άλλο μπολ.
  • Καλύπτουμε τον πάτο της μακρόστενης φόρμας του κέικ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον πάτο το άσπρο μείγμα το πατάμε το στρώνουμε πολύ καλά και στη συνέχεια από πάνω βάζουμε το καφέ μείγμα.
  • Το στρώνουμε και αυτό πολύ καλά το σκεπάζουμε με την διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  • Το βγάζουμε απ το ψυγείο και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το σε μία πιατέλα.
  • Σ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα, το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια το περιχύνουμε πάνω από το κέικ μας.
  • Απλώνουμε καλά να πάει παντού να καλυφθεί όλο και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

 

Καλή Όρεξη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: xrysoskoufaki.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.