Υλικά:

  • 140 γραμμάρια κατεψυγμένα σμέουρα
  • 2 κουταλιές της σούπας σαμπάνια (αγοράστε ένα μίνι μπουκάλι και κεράστε τον εαυτό σας ένα ποτήρι ενώ προετοιμάζετε το δείπνο!)
  • 200ml κρέμα γάλακτος (πλήρες)
  • 4 κουταλιές της σούπας χρυσή ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα κομμάτια σμέουρων
  • μπισκότα βουτύρου

Εκτέλεση:

Βάλτε τα σμέουρα και τη σαμπάνια σε ένα μίνι επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ (ή χρησιμοποιήστε μπολ και ένα μπλέντερ χειρός).

Ανακατέψτε μέχρι ο πουρές να είναι τόσο λείος ώστε να μπορείτε να το πάρετε και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα για να το περάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο από ένα κόσκινο.

Απορρίψτε τους σπόρους που μένουν πίσω.

Βάζουμε την κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε απαλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αυξήστε τη φωτιά μέχρι να βράσει και μετά βράστε έντονα για 2 1/2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Απενεργοποιήστε τη φωτιά και ανακατέψτε το πουρέ σμέουρων-σαμπάνιας.

Ψύξτε για 15 λεπτά πριν διαχωρίσετε ανάμεσα σε 2 μικρά δοχεία ή ποτήρια.

Ψύξτε για 30 λεπτά και, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τα κομμάτια αποξηρεμένου σμέουρου και ψύχουμε για τουλάχιστον 2 ώρες περισσότερο μέχρι να πήξει.

Σερβίρουμε με δύο ή περισσότερα μπισκότα βουτύρου.

Καλή όρεξη!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.