Τα Χριστούγεννα είναι συνώνυμα με το παραμύθι και την χαρά. Η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου φτάνει και πάλι και μαζί της φέρνει στολίδια, νεράιδες, ξωτικά και μπόλικη χρυσόσκονη. Σε όλη την Ελλάδα στήνονται θεματικά χριστουγεννιάτικα χωριά, που ανοίγουν τις πόρτες τους από τις αρχές του Δεκέμβρη και αξίζει να επισκεφθείτε με τα μικρά σας. Πάμε να τα δούμε;

Ο Μύλος των Ξωτικών – Τρίκαλα

Σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, τα Τρίκαλα, στήνεται τα τελευταία δέκα χρόνια ένα απόλυτα παραμυθένιο σκηνικό για να «ντύσει» τις ομορφότερες, χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις των μικρών, αλλά και των μεγάλων, επισκεπτών.

Ο Μύλος των Ξωτικών αποτελεί, πλέον, σύμβολο της πόλης και προσφέρει μία φανταστική εμπειρία, η οποία αποκτά έναν όμορφο, επιμορφωτικό χαρακτήρα που ξεφεύγει από τις παραδοσιακές, χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες.

Μέσα στα όμορφα κάστρα του χωριού θα συναντήσετε γενναίους ιππότες και παιχνιδιάρικα ξωτικά, τον Άγιο Βασίλη, αλλά και ένα μαγικό πηγάδι ευχών που θα «ακούσει» τις επιθυμίες σας.

 

Ο Μύλος των Ξωτικών θα ανοίξει τις πόρτες του την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτός μέχρι την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου του 2022, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ονειρούπολη – Δράμα

Στη Μακεδονία, στην όμορφη Δράμα, φιλοξενείται εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες η παραμυθένια Ονειρούπολη, ένα ζωντανό χωριό του Άη Βασίλη, που ξυπνά τη φαντασία των παιδιών, γεμίζοντας την καρδιά τους με γλυκιά, χριστουγεννιάτικη ελπίδα και προσμονή.

Εκεί, τα όνειρα μπορούν στα αλήθεια να γίνουν πραγματικότητα μέσα στο «Δάσος των Ευχών» όπου μικροί και μεγάλοι αφήνουν κάθε χρόνο τις ευχές τους για τις γιορτές, αλλά και για τη νέα χρονιά που πλησιάζει.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στον δημοτικό κήπο και στην κεντρική πλατεία της πόλης θα ζωντανέψει από την αρχή το μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων, σε μία σειρά από happenings, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και μία εντυπωσιακή παρέλαση αλλά και ζωντανές συναυλίες

H Ονειρούπολη θα ανοίξει αυτή τη χρονιά τις πόρτες της για το κοινό την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και θα λειτουργήσει έως τις 2 Ιανουαρίου της νέας χρονιάς, σε ένα όμορφο υπαίθριο χώρο που φέρνει στο νου τα ζεστά, φιλόξενα σκηνικά των χριστουγεννιάτικων αγορών της βόρειας Ευρώπης.

Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου – Κατερίνη

Στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης μία ξεχωριστή ετήσια δράση έρχεται να μας γεμίσει κάθε χρόνο με όμορφα συναισθήματα, υπενθυμίζοντας μας το αληθινό πνεύμα των γιορτών.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πόλη της Κατερίνης, το οποίο διοργανώνεται από την εθελοντική ομάδα Δράση Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, θα στηθεί και φέτος, στο ίδιο ακριβώς σημείο, για να δώσει χαρά και αγάπη στα παιδιά μέσα από παραμυθένιες δράσεις και διαδραστικά παιχνίδια βγαλμένα από τις γιορτινές, χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Μέσα στον Δεκέμβριο τα ξύλινα σπιτάκια θα πάρουν και πάλι τη θέση τους στον Καπνικό Σταθμό της πόλης για να υποδεχθούν τον κόσμο που έχει αποδείξει εδώ και 8 χρόνια τη σημαντική στήριξη του στην διοργάνωση, η οποία έχει σαν στόχο να ενισχύσει και το κοινωνικό παντοπωλείο της Κατερίνης με όποιον τρόπο αυτό είναι εφικτό

 

πηγή: www.travel.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.