Μη γελιόμαστε, πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε τι υποχρεώσεις έχουμε ως νονοί. Βαφτίσαμε το παιδί. Ξέρουμε φυσικά ότι σε γιορτές, γενέθλια, Χριστούγεννα και Πάσχα πρέπει να πάρουμε δώρο. Το Πάσχα όμως είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση.

Ποιές είναι όμως οι υποχρεώσεις ακριβώς;

Λαμπάδα: Φυσικά αυτό το ξέρουμε όλοι. Η Λαμπάδα είναι το κλασικό που πρέπει να πάρει ο πνευματικός γονιός στο βαφτιστήρι του. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, την πίστη και την προσευχή, την νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι.

Παπούτσια: δεν συμβολίζουν κάτι, είναι ένα έθιμο που κρατάει πολλά χρόνια. Πριν πάτε να τα αγοράσετε καλό είναι να ρωτήσετε για το νούμερο και τι είδους παπούτσι θα ήταν πιο χρήσιμο. Τα πολύ καλά παπούτσια εκτός του ότι είναι ακριβά, δεν μπορούν να φορεθούν καθημερινά.

Πασχαλινό Αυγό: Το αυγό συμβολίζει την ζωή εν Τάφω, η οποία φτάνει στην Ανάσταση. Επίσης, σχετίζεται με την άνοιξη, την αναγέννηση της φύσης και τη γονιμότητα. Πασχαλινά Αυγά θα βρείτε σε όλα τα Ζαχαροπλαστεία, φούρνους και σούπερ μάρκετ ακόμα και σε παιχνιδάδικα με αγαπημένους ήρωες.

Τσουρέκι: Το Τσουρέκι που είναι ο άρτος της ζωής, όπως τον δίδαξε ο Ιησούς Χριστός.

Αυτά είναι τα απαραίτητα δώρα που έχετε να κάνετε ως νονοί, αν πάλι θέλετε να κάνετε περισσότερα, όπως κάποιο παιχνίδι, τότε μπορείτε να πάρετε ότι θέλετε σε συνδιασμό με την πασχαλινή λαμπάδα και όσο αντέχει η τσέπη σας!

Το έθιμο λέει πως την λαμπάδα ο νονός την προσφέρει στο βαφτιστήρι την Μεγάλη Πέμπτη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος όμως να αγχώνεστε. Μπορείτε να την πάτε και νωρίτερα – και αν το βαφτιστήρι σας είναι μικρό σε ηλικία θα χαρεί περισσότερο!

 

 

 

 

 

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.