ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Παραμύθια που σας είπαν λάθος: οι αληθινές εκδοχές της Ωραίας Κοιμωμένης, της Χιονάτης και άλλα…

Τα παραμύθια που είχαν γραφτεί χρόνια πίσω από τους αδερφούς Γκριμ, τον Ρίκι Λέικ και λοιπούς συγγραφείς, δεν είχαν αυτήν την αγαθότητα και τα ευτυχισμένα τέλη που βλέπουμε στις ταινίες του Disney ή διαβάζουμε σε βιβλιαράκια όταν είμαστε μικροί. Αντιθέτως, οι αρχικές τους εκδοχές ήταν βουτηγμένες σε αίμa και σeξ. Παρακάτω είναι μερικά από αυτά όπως ήταν πραγματικά, πριν τα ωραιοποιήσει η ιστορία.

Η Ωραία Κοιμωμένη:
Στην αρχική εκδοχή της ιστορίας, δεν είναι το φιλί ενός όμορφος πρίγκηπα που ξυπνά την ωραία Κοιμωμένη, αλλά το άγγιγμα των νεογέννητων διδύμων της.Ενώ δεν είχε τις αισθήσεις της, η πριγκίπισσα βιάζεται από ένα μονάρχη και ξυπνά για να ανακαλύψει ότι είναι μαμά δύο φορές.
Στη συνέχεια, στην αληθινή εκδοχή του Ρίκι Λέικ, ο βιaστής μονάρχης επιστρέφει θριαμβευτικά στον πύργο που κρυβόταν η ωραία κοιμωμένη και υπόσχεται να στείλει συνοδεία για να πάρει αυτήν και τα παιδιά της, ξεχνώντας να της αναφέρει ότι είναι παντρεμένος. Όταν το τρίο τελικά έφτασε στο παλάτι, η γυναίκα του μονάρχη προσπαθεί να τους σκοτώσει όλους, αλλά ανατρέπεται από τον βασιλιά. Στο τέλος, η ωραία Κοιμωμένη παντρεύεται τον Βιaστή βασιλιά και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Η Σταχτοπούτα:
Μην στενοχωριέστε άλλο για την σταχτοπούτα που την βασάνιζε η μητριά της. Όλη αυτή η σκληρότητα που είχε υπομείνει η φτωχή Σταχτοπούτα από τα χέρια της μητριά της θα μπορούσε κανείς να πει ότι της άξιζε. Στις παλαιότερες εκδόσεις της ιστορίας, η ελαφρώς πιο σκοτεινή Σταχτοπούτα σκοτώνει την πρώτη μητριά της, έτσι ώστε ο πατέρας της να παντρευτεί την οικοδέσποινα. Τα ήθελε και τα έπαθε.
Εδώ έχουμε και το άλλο στοιχείο , οτι το γυάλινο γοβάκι δεν ήταν γυάλινο αλλά από γούνα κάστορα. Μετά από παρερμήνευση μετάφρασης άρχισε η ιστορία να διαθέτει γυάλινο και όχι γούνινο γοβάκι.

Χιονάτη:
Στο τέλος της αρχικής γερμανικής έκδοσης από τους αδελφούς Γκριμ, η κακή βασίλισσα τιμωρείται τελικά για την προσπάθειά της να σκοτώσει τη Χιονάτη. Το πιο μακάβριο στην ιστορία είναι η μέθοδος που τιμωρείται, καθώς την ανάγκασαν να χορεύει φορώντας ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια από καυτό σίδερο μέχρι να πέσει νεκρή.

Η Μικρή Γοργόνα:
Όλοι μάλλον έχετε δει την μικρή γοργόνα που με τη βοήθεια του φίλου της φούσκα και του κάβουρα Sebastian , ξεπέρασε την κακιά μάγισσα με αποτέλεσμα να βγει στην στεριά οπού παντρεύτηκε τον πρίγκηπα. Στην πραγματική ιστορία του Hans Christian Andersen όμως, η γοργόνα για να βγει στην στεριά πίνει ένα φίλτρο το οποίο την αναγκάζει να περπατάει στα γόνατα για το υπόλοιπο της ζωής της. Αν πιστεύετε ότι ο πρίγκιπας μπροστά στην αληθινή αγάπη ξεπέρασε το κουσούρι της και την παντρεύτηκε, κάνετε λάθος. Ο πρίγκιπας παντρεύτηκε άλλη γυναίκα με αποτέλεσμα η μικρή γοργόνα να αυτοκτονήσει πηδώντας στην θάλασσα και μετατρέποντας το σώμα της σε αφρό.

 

 

Πηγή: luben.tv

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.