Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του Τζερόμ ο οποίος είναι ένας μικρός συλλέκτης. Οι περισσότεροι συλλέγουν γραμματόσημα,πέτρες,κούπες,κάρτες και πολλά άλλα. Ο Τζερόμ όμως συλλέγει λέξεις. Είναι ο καλύτερος ακροατής καθώς ακούει πολύ συγκεντρωμένος όσους του μιλούν και κάθε λέξη που του τραβάει την προσοχή την γράφει σε ένα χαρτί. Είναι επίσης και καλός παρατηρητής και του αρέσει να διαβάζει πολύ. Σε κάθε τι που κάνει βρίσκει λέξεις που τον εντυπωσιάζουν.

Το παιδικό βιβλίο «Συλλέκτης Λέξεων» περιγράφει μια πολύ όμορφη και γλυκιά ιστορία γεμάτη καλοσύνη με ευκαιρίες μάθησης και εξερεύνησης. Είναι εικονογραφημένο με πολύ όμορφα χρώματα και ζωηρές εικόνες που μαγνητίζουν το βλέμμα μικρών και μεγάλων. Χρειάζονται αρκετά λεπτά για να αποκρυπτογραφήσεις το νόημα πίσω από τις όμορφες αυτές εικόνες. Βλέπεις λέξεις σε χαρτιά να αιωρούνται, βλέπεις τον Τζερόμ να μοιράζεται τις λέξεις του με φίλους και ζώα. Φίλοι με διαφορετική εθνικότητα,ηλικία και με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις.  

Ο Τζερόμ είναι πολύ χαρούμενος που μπορεί να μοιραστεί τις λέξεις του φτιάχνοντας τραγούδια και ποιήματα. Κάθε λέξη που αιωρείται στις εικόνες του βιβλίου δίνουν την δυνατότητα σε κάθε γονιό να αφιερώσει λίγο χρόνο να εξηγήσει τις λέξεις και να παίξει με αυτές,να συζητήσει με το παιδί του και να το κάνει ένα μικρό εξερευνητή λέξεων.

Το Μεταίχμιο, μέσω αναρτήσεων στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτείνει στους γονείς να φτιάξουν ένα βιβλίο λέξεων σαν τον Τζερόμ και να δώσουν στα παιδιά ευκαιρίες μάθησης και εξερεύνησης.

Συγγραφέας: Πίτερ Χ. Ρείνολντς

Ηλικίες: 7+ απο τις Εκδόσεις Μεταίχμιο


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.