Οικογένεια είναι… μια αγκαλιά όπου το παιδί μεγαλώνει με αγάπη και ασφάλεια.

Οικογένεια είναι… να ζει με ευτυχισμένους ανθρώπους.

Οικογένεια είναι… άνθρωποι που φροντίζουν ο ένας τον άλλον.

Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα τα παιδιά του κόσμου, στέλνοντας ένα και μοναδικό μήνυμα…

Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει περιθωριοποίηση, απόρριψη, εκφοβισμό, επειδή η οικογένειά του πιθανόν να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών.

Η Κατρίνα εξηγεί γιατί έγραψε αυτό το βιβλίο

Με αφορμή δύο μηνύματα που έλαβα το 2019 στο Instagram, γράφτηκε το βιβλίο Οικογένεια είναι. Με αφορμή δύο μητέρες.

Εκείνη που πολύ επιθετικά μου έγραψε την αντίθεσή της για το Athens Pride και εκείνη που πολύ απογοητευμένη μου έγραψε ότι στο πάρτι ενός συμμαθητή της κόρης της είχαν πάει μόνο τρία από τα είκοσι παιδιά της τάξης τους, μόνο και μόνο επειδή η μητέρα του παιδιού ήταν «χωρίς σύζυγο και από γείτονα χώρα».

Το βιβλίο Οικογένεια είναι… γράφτηκε επειδή κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει περιθωριοποίηση, απόρριψη, bullying για το γεγονός ότι η οικογένειά του μπορεί από τύχη να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως δεν επιτρέπεται να έχουμε λόγο σχετικά με το πώς θα φτιαχτεί ένα σπιτικό, καθώς κάτι τέτοιο είναι ανθρώπινη επιλογή και δικαίωμα του καθενός.

Πιστεύω από τα βάθη της καρδιάς μου, όμως, ότι τα παιδιά οφείλουν να μη διακρίνουν το ένα το άλλο. Άραγε μπορεί ένα βιβλίο να δηλώσει πως οικογένεια είναι… απλώς και μόνο αγάπη και ασφάλεια;

Με την ευχή πως κανένα παιδί δεν θα νιώσει ότι δεν το θέλουν, επειδή οι γονείς του δεν μοιάζουν με τους γονείς των υπόλοιπων παιδιών στην τάξη του.

-Κατρίνα Τσάνταλη-

Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη

Ηλικίες: 5+

Εκδόσεις Διόπτρα


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.