ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

‘Οσο πλουσιότερη είναι η φαντασία των παιδιών, τόσο ελαστικότεροι είναι οι τοίχοι του εγκλεισμού – Ευγένιος Τριβιζάς

Ο αγαπημένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Ευγένιος Τριβιζάς, έγραψε ένα παραμύθι για τον κορονοιό.

Το νέο του βιβλίο, “Οχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη!” λαμβάνει μέρος σε έναν μακρινό πλανήτη, όπου εξωγήινοι μυρμηγκοφάγοι με αρχηγό τον Μακρυμούρ τον Τρομερό, μηχανεύονται ένα ύπουλο σχέδιο για να εξαφανίσουν τους κατοίκους της Γής, με κύριο στόχο τα παιδιά. Ο στρατηγός των εξωγήινων, ο απαίσιος Κόβιντ -19 ο Μικροπρεπής, επελάυνει εναντίον τους. Όμως εκείνα έχουν τρόπους αντίστασης και σύμμαχό τους τα επιτεύγματα της Ιατρικής.

Το παραμύθι εικονογραφήθηκε από τον Παναγιώτη Ράππα. Τον πρόλογο έγραψε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ την επιμέλεια του εκδοτικού εγχειρήματος είχε η Μαρία Κουτσιούμπα. Στο πλαίσιο μιας αφιλοκερδούς προσφοράς του Ευγένιου Τριβιζά και των υπόλοιπων συντελεστών, το βιβλίο θα εκδοθεί από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας σε 1 εκατ. αντίτυπα, τα οποία, εκτυπωμένα στο Εθνικό Τυπογραφείο, θα διανεμηθούν στους μαθητές και στις μαθήτριες της χώρας.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, δεν παρέλειψε να θήξει το θέμα του εγκλεισμού και το αντίκτυπο που έχει στα παιδιά μας:

Το παιδί διαθέτει ένα πολύτιμο, ένα θείο δώρο: με τη φαντασία του μπορεί εύκολα να μετουσιώσει το πιο ευτελές αντικείμενο σε κάτι υπέροχο και μαγικό. Μπορεί να κάνει μια καρέκλα πειρατική γαλέρα, ένα χάρακα σπαθί, μια γαλάζια κορδέλα ωκεανό. Η καλλιέργεια της φαντασίας, όμως, είναι από τις πιο παραμελημένες πλευρές του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Τα παιδιά εισέρχονται στο σχολείο προικισμένα με πλούσια φαντασία και αποφοιτούν με φαντσασίες ατροφικές ή στραγγαλισμένες.Θα παρότρυνα τους γονείς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών. Οι ορίζοντες που ανοίγει είναι απεριόριστοι. Οσο πλουσιότερη η φαντασία, τόσο ελαστικότεροι οι τοίχοι του εγκλεισμού“.

Πηγή: infokids.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.