Θα ξετρελαθείτε με αυτά τα ψητά αυγά που μαγειρεύονται μέσα σε μία πλούσια σάλτσα απο ντομάτες και πιπεριές. Σερβίρονται με ζεστές πίτες τορτίγια ή τραγανό ψωμί. Ιδανικά για ένα ελαφρύ γεύμα η πρωινό.
Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 πράσινη πιπεριά τσίλι χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 μικρή πράσινη πιπεριά χωρίς τους σπόρους κομμένη σε σπιρτόξυλα
1 μική κόκκινη πιπεριά χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε σπιρτλόξυλα
1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
4 αυγά
Λίγη πάπρικα
Εκτέλεση:
Προθερμάινετε το φούρνο στους 180. Αφού ζεστάνετε το λάδι σε μία μέτρια κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και τις πιπεριές.
Προσθέτετε, ανακατεύοντας, τις ντομάτες, την κέτσαπ, αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Αφού πάρουν βράση, τα αφήνετε άλλα 5 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ρίχνετε το μείγμα σε πυρίμαχα σκεύη και στο κέντρο, σε ένα βαθούλωμα που θα σχηματίσετε, ρίχνετε το αυγό. Τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε για 12 – 14 λεπτά.