Υλικά:

  • 800γρ. ψαρονέφρι, σε μικρές μπουκίτσες σαν μικρό καρύδι
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 νεροπότηρο κρασί ροζέ
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Για τη γαρνιτούρα

  • 250γρ. μανιτάρια champignon
  • 250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο στο γουδί
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό αρωματικό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια θυμαριού
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνετε το λιωμένο κρεμμύδι και μετά το τριμμένο κόλιανδρο.
  • Σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν ωραία, προσθέτετε τα κομματάκια από το ψαρονέφρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Σβήνετε με το ροζέ κρασί, ρίχνετε το πιπέρι και αλατίζετε.
  • Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 30 λεπτά και μέχρι το ψαρονέφρι να ψηθεί καλά.
  • Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε από τη φωτιά. Το διατηρείτε ζεστό.
  • Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: σκουπίζετε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο καλά και ρίχνετε μέσα το σκόρδο και τα μανιτάρια.
  • Τα μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και τότε τα σβήνετε με το λευκό κρασί.
  • Ρίχνετε το θυμάρι, αλατίζετε, πιπερώνετε, προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε.
  • Αφήνετε να πάρει μια τελευταία βράση το φαγητό και κλείνετε τη φωτιά.
  • Σερβίρετε το ψαρονέφρι μαζί με τα μανιτάρια.

 

 

 

Καλή Όρεξη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.