Υλικά:
- 800γρ. ψαρονέφρι, σε μικρές μπουκίτσες σαν μικρό καρύδι
- 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
- 1 νεροπότηρο κρασί ροζέ
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι λευκό
Για τη γαρνιτούρα
- 250γρ. μανιτάρια champignon
- 250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο στο γουδί
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κρασοπότηρο λευκό αρωματικό κρασί
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια θυμαριού
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Ρίχνετε το λιωμένο κρεμμύδι και μετά το τριμμένο κόλιανδρο.
- Σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν ωραία, προσθέτετε τα κομματάκια από το ψαρονέφρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Σβήνετε με το ροζέ κρασί, ρίχνετε το πιπέρι και αλατίζετε.
- Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 30 λεπτά και μέχρι το ψαρονέφρι να ψηθεί καλά.
- Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε από τη φωτιά. Το διατηρείτε ζεστό.
- Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: σκουπίζετε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο καλά και ρίχνετε μέσα το σκόρδο και τα μανιτάρια.
- Τα μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και τότε τα σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Ρίχνετε το θυμάρι, αλατίζετε, πιπερώνετε, προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε.
- Αφήνετε να πάρει μια τελευταία βράση το φαγητό και κλείνετε τη φωτιά.
- Σερβίρετε το ψαρονέφρι μαζί με τα μανιτάρια.
Καλή Όρεξη!
Πηγή: olivemagazine.gr