Υλικά:

  • 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα
  • 60 γρ. ταχίνι
  • 30-40 ml νερό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πάπρικα καπνιστή, για το σερβίρισμα
  • Φύλλα μαϊντανού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια, γεμίζουμε με νερό μέχρι να τα καλύψουμε τελείως. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
  • Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του multi ρίχνουμε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε για 1 λεπτό. Με ένα κουτάλι καθαρίζουμε τα τοιχώματα και χτυπάμε ξανά για 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και 1/2 κ.γ. αλάτι. Χτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μισά ρεβίθια και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό. Καθαρίζουμε πάλι τα τοιχώματα με ένα κουτάλι και προσθέτουμε και υπόλοιπα ρεβίθια. Χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να έχει μια λεία υφή.
  • Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό, ρίχνουμε λίγο νερό για να το αραιώσουμε.
  • Αδειάζουμε το χούμους σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο αλάτι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο πάπρικα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: giorgostsoulis.com


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.