Υλικά:
- 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα
- 60 γρ. ταχίνι
- 30-40 ml νερό
- 30 ml ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
- Αλάτι
- Πάπρικα καπνιστή, για το σερβίρισμα
- Φύλλα μαϊντανού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια, γεμίζουμε με νερό μέχρι να τα καλύψουμε τελείως. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
- Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στον κάδο του multi ρίχνουμε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε για 1 λεπτό. Με ένα κουτάλι καθαρίζουμε τα τοιχώματα και χτυπάμε ξανά για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και 1/2 κ.γ. αλάτι. Χτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μισά ρεβίθια και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό. Καθαρίζουμε πάλι τα τοιχώματα με ένα κουτάλι και προσθέτουμε και υπόλοιπα ρεβίθια. Χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να έχει μια λεία υφή.
- Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό, ρίχνουμε λίγο νερό για να το αραιώσουμε.
- Αδειάζουμε το χούμους σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο αλάτι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο πάπρικα.
Πηγή: giorgostsoulis.com