Υλικά συνταγής για 4 άτομα

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. σκληρή φέτα
  • 1 κρόκος αβγού

Για τη μαρμελάδα

  • 1 κιλό ντοµάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. του καφέ ξίδι
  • 2 κ.σ. χυµό λεµονιού
  • αλάτι
  • 2 κ.γ. ταµπάσκο
  • 1 κ.γ. ξύσµα λεµονιού

 

Εκτέλεση:

  • Διαλέγετε τις ντοµάτες κόκκινες, αλλά σφιχτές.
    Βγάζετε µε το µαχαίρι τον αφαλό της ντοµάτας και χαράζετε τον φλοιό σταυρωτά, χωρίς να πληγώσετε πολύ το ψαχνό.
  • Ζεµατίζετε τις ντοµάτες σε βραστό νερό για µερικά δευτερόλεπτα, τις βγάζετε, τις κρυώνετε αµέσως σε παγάκια και αφαιρείτε τη φλούδα τους.
  • Τις κόβετε στα 4 και πιέζοντας µε την παλάµη βγάζετε τα σπόρια. Τις κόβετε σε κύβους.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε τους κύβους ντοµάτας και προσθέτετε τη ζάχαρη.
  • Μόλις αρχίσουν να καραµελώνουν, σβήνετε µε το ξίδι και το χυµό λεµονιού.
  • Προσθέτετε λίγο αλάτι, το ταµπάσκο και το ξύσµα λεµονιού.
  • Βράζετε µερικά λεπτά σε σιγανή φωτιά, µέχρι να γλασάρει η µαρµελάδα.
  • Στρώνετε στον πάγκο 6 φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνετε.Τυλίγετε µέσα στο καθένα, σαν φακελάκι, από 1 τετράγωνο κοµµάτι (περίπου 70 γρ.) σκληρή φέτα και τα τοποθετείτε σ’ ένα βουτυρωµένο ταψί.
  • Χτυπάτε το κρόκο αβγού και τα αλείφετε µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνετε σε φούρνο στους 160°C, µέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρετε συνοδεύοντας µε τη µαρµελάδα ντοµάτας και πασπαλίζετε με σουσάμι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: enimerotiko.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.