Υλικά:
- 1 μωβ κουνουπίδι
- 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα
- 250ml νερό από αυτό που έβρασαν τα λαχανικά
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- Ελάχιστο λάδι για το σοτάρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι (κατά προτίμηση μηλόξυδο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο (τα καρυκεύματα είναι ενδεικτικά και μπορείτε να βάλλετε εκείνα της προτίμησής σας)
Εκτέλεση:
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ένα τηγανάκι μέχρι να καραμελώσουν.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίξτε το κουνουπίδι σε κομμάτια και την πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά μην τα παραβράσετε.
Σουρώστε, αλλά κρατήστε τουλάχιστον 250ml από το νερό (Ναι, θα είναι μπλε)!
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων βάλτε το κουνουπίδι, την πατάτα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο μαζί με το λάδι, το νερό, την κρέμα γάλακτος και τα καρυκεύματα. Αλέστε τα στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν πουρές.
Προσθέστε το ξύδι και δείτε το χρώμα να ζωντανεύει ακόμα περισσότερο.
Η βελουτέ σούπα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!