Τσικνοπέμπτη: Τηγανιά με Μοσχάρι

Υλικά:

700 – 800 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

180 ml λευκό κρασί

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

100 ml ζωμό ή νερό

12 πατάτες baby με τη φλούδα

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Στεγνώστε καλά τα κομμάτια απο το κρέας και βάλτε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή wok) βάλτε ελαιόλαδο και δυνατή φωτιά. Αφήστε το λίγο να κάψει και προσθέστε τα κομμάτια κρέατος.

Τσιγαρίστε για περίπου 8 λεπτά να ροδίσουν ανακατεύοντάς τα.

Σβήστε με κρασί και μέχρι να εξατμιστεί λιγάκι και στη συνέχεια προσθέστε το δεντρολίβανο και ανακατέψτε.

Προσθέστε τις πατάτες και το νερό ή το ζωμό, σκεπάστε και χαμηλώστε τη φωτιά.

Αφήστε για 35 – 40 λεπτά με καπάκι. Να ελέγχετε τακτικά και να ανακατεύετε.

Προσθέστε μουστάρδα και ανακατέψτε

Αν θέλετε τη σάλτσα λεμονάτη, προσθέστε χυμό απο ένα λεμόνι περίπου πέντε λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά.

Καλή Όρεξη και Χρόνια Πολλά!

Πηγή: padespani.com

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *