Υλικά:
- 150 γρ. Βούτυρο
- 100 γρ Αλεύρι
- 500ml Γάλα εβαπορέ πλήρες
- 500ml Κρέμα γάλακτος Πλήρης
- 1 ½ κγ Πάστα ντομάτας
- 1 κσ Αγγλική μουστάρδα
- 200γρ Τριμμένο τυρί Cheese mix
- 100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- 10 Κλωνάρια θυμάρι (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα)
- 2 Φύλλα δάφνης
- 1γρ Worcestershire sauce
- 1/4 κγ Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 500 γρ Macaroni
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο λάδι για να μη κολλήσουν.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την πάστα ντομάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις μαγειρευτεί η πάστα ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει και αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ τα τυριά, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, τη Worcestershire sauce και τα μακαρόνια.
Αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: stronoumetrapezi.gr