Υλικά:
- 500 γρ μανιτάρια
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 τσίλι σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 1 κουταλιά της σούπας πράσινο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- άλας
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία για σωτάρισμα μανιταριών με σκόρδο
- Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα αλατίζουμε.
- Προσθέστε μια πρέζα τσίλι ή γλυκιά πάπρικα, δύο κουταλιές της σούπας νερό και τρίψτε τα με ένα γουδί μέχρι να γίνει μία λεπτή παστα .
- Ξεχωριστά καθαρίζουμε και πλένουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικές πετσέτες και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες (ή τα αφήνουμε αν είναι μικρά).
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πέσει καλά ο χυμός τους και να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Όλο αυτό το διάστημα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην τηγανιστούν πάρα πολύ.
- Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με ρίγανη και αλάτι κατά βούληση και μετά περιχύνουμε με τη σάλτσα σκόρδου, το χυμό λεμονιού και το κονιάκ.
- Ανακατεύουμε γρήγορα και σιγοβράζουμε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
- Αυτό το σοτέ μανιταριού σκόρδου σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο πράσινο μαϊντανό.