Υλικά:

  • 500 γρ μανιτάρια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας πράσινο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • άλας

Εκτέλεση:

  • Προετοιμασία για σωτάρισμα μανιταριών με σκόρδο
  • Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα αλατίζουμε.
  • Προσθέστε μια πρέζα τσίλι ή γλυκιά πάπρικα, δύο κουταλιές της σούπας νερό και τρίψτε τα με ένα γουδί μέχρι να γίνει μία λεπτή παστα .
  • Ξεχωριστά καθαρίζουμε και πλένουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικές πετσέτες και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες (ή τα αφήνουμε αν είναι μικρά).
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πέσει καλά ο χυμός τους και να αρχίσουν να ροδίζουν.
  • Όλο αυτό το διάστημα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην τηγανιστούν πάρα πολύ.
  • Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με ρίγανη και αλάτι κατά βούληση και μετά περιχύνουμε με τη σάλτσα σκόρδου, το χυμό λεμονιού και το κονιάκ.
  • Ανακατεύουμε γρήγορα και σιγοβράζουμε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
  • Αυτό το σοτέ μανιταριού σκόρδου σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο πράσινο μαϊντανό.

 

 

 

 

Καλή Όρεξη!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.