Ένα θαλασσινό γιουβέτσι που αναδεικνύεται από τη νοστιμιά των θαλασσινών, αρωματισμένο από τις πιπεριές και τα φρέσκα μυρωδικά. Θρεπτικό και ωφέλιμο για την περίοδο της νηστείας αλλά και για όσους αποφεύγουν το κρέας.
Τι θα χρειαστούμε…
- 500 γρ. καλαμαράκια ή θράψαλα
- 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο
- 50 ml ούζο
- 1 κ. σούπας μουστάρδα
- 1 κύβο λαχανικών
- Αλάτι και πιπέρι
Διαβάστε πώς να το μαγειρέψετε εδώ: