Υλικά:

  • 1 κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι & αλεσμένο πιπέρι για γεύση
  • 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 2 μικρά καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα, προαιρετικά

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Στραγγίζουμε τις ντομάτες κρατώντας τους χυμούς και απλώνουμε σε ταψί.
  • Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με περίπου 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει, περίπου 15 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις ψητές ντομάτες, τους κρατημένους χυμούς, το ζωμό κοτόπουλου και τα φύλλα δάφνης.
  • Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, 15 με 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε βασιλικό και κρέμα (προαιρετικά).
  • Κάνουμε πουρέ με εμβαπτιζόμενο μπλέντερ.

 

Καλή Όρεξη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.