Υλικά:
- 1 κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι & αλεσμένο πιπέρι για γεύση
- 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
- 2 μικρά καρότα, κομμένα σε κύβους
- 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 φλιτζάνι βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα, προαιρετικά
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Στραγγίζουμε τις ντομάτες κρατώντας τους χυμούς και απλώνουμε σε ταψί.
- Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με περίπου 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει, περίπου 15 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ψητές ντομάτες, τους κρατημένους χυμούς, το ζωμό κοτόπουλου και τα φύλλα δάφνης.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, 15 με 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε βασιλικό και κρέμα (προαιρετικά).
- Κάνουμε πουρέ με εμβαπτιζόμενο μπλέντερ.
Καλή Όρεξη!