Υλικά:

  • 1 1/2 π χαλούμι ώριμο σκληρό τριμμένο
  • 3/4 π. λάδι
  • 1/2 κ. Γλυκού μαστίχα
  • 3 κ.γ. Baking powder
  • 6 αυγά
  • Ψιλοκομμένο δυόσμο (φρέσκο)
  • Αλεύρι χωριάτικο όσο πάρει να μην γίνει πολύ σφικτο το μείγμα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά με το γάλα και το λάδι.

Προσθέτουμε το τριμμένο χαλούμι το δυόσμο, το μπέικιν πάουντερ την ζάχαρη και την μαστίχα τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να δέσει να μην είναι πολύ ρευστό στο μάτι.

Ετοιμάζουμε μια στρογγυλή φόρμα και αφού την περάσουμε από μέσα με λάδι η βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθέρμαμενο φούρνο στους 180°C

Σε περίπου 20 λεπτά και αφού διαπιστοσουμε πως φούσκωσε η τυρόπιτα τρυπάμε με ένα λεπτό ξυλάκι αυτά που περνάνε τα σουβλάκια για να δούμε αν είναι στεγνό τότε διαπιστώνουμε ότι είναι έτοιμο!

 

Καλή όρεξη!

 

Πηγή: cookpad.gr χρήστης: Μαρία Βενέτη

Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.